Hansan nuorisotila

Hansan nuorisotila tarjoaa Turun Hansakorttelissa nuorille  turvallisen vapaa-ajantviettopaikan, jossa voi tavata kavereita, pelata biljardia, hengailla ja jutella YMCA Turun nuorisotyöntekijöiden kanssa ilmaisen kahvin äärellä. Nuorisotilan toiminta on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille maanantaista perjantaihin klo 14-20.45.

Tavoitteena on nuorten aito kohtaaminen, heidän hyvinvointinsa edistäminen ja antaa nuorille kokemus, että joku on aidosti kiinnostunut heidän elämästään iloineen ja suruineen. Tarpeen vaatiessa työntekijät jalkautuvat nuorten kanssa käymään eri viranomaispalavereissa, koulupsykologeilla tai eri nuorten palveluita tarjoavissa organisaatioissa. Eri palveluntarjoajia kutsutaan myös tilaan esittelemään heidän toimintaansa ja muun muassa Turun tyttöjen talo, Turvatalo, Ohjaamo ja Syli ry ovat käyneet jalkautumassa. Tavoitteena on madaltaa nuorten kynnystä osallistua toimintaan ja kasvattaa heidän tietoisuuttaan kaupungin palvelutarjonnasta.

Nuorisopoliisin ja järjestyksenvalvonnankin kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja yritetään samalla madaltaa nuorten ennakkoasenteita virkavaltaa kohtaan ja kasvattaa turvallisuuden tunnetta.

Keskimäärin tilassa käy illan aikana 120 nuorta eli uusia kavereita ja peliseuraa varmasti löytyy!

Nähdään Hansan nuorisotilassa!