Aura Brass Band

Aura Brass Bandin yhtenä tärkeänä tehtävä on tehdä eurooppalaista Brass Band ‐kulttuuria paremmin tunnetuksi Suomessa sekä kannustaa niin nuoria kuin aikuisia vaskimusiikin pariin. Soittajisto onkin alusta asti koostunut innokkaista vaskimusiikin harrastajista sekä yhä enenevässä määrin myös musiikin ammattilaisista ja ammattiopiskelijoista.

Turun NMKY:n Aura Brass Band on perustettu elokuussa v.2004. Ajatus turkulaisesta brass bandistä oli kytenyt jo jonkin aikaa useammankin soittajan mielessä, mutta kymmenen vuotta sitten tarjoutui NMKY:n taholta tilaisuus uuden orkesterin perustamiseen.

Orkesteri konsertoi ja esiintyy säännöllisesti kotikaupungissaan Turussa, mutta konserttimatkoja on tehty myös lähikuntiin sekä Helsinkiin ja Tampereelle. Tähän asti ehkä näkyvin esiintyminen on kuitenkin ollut Oslossa keväällä 2013, jolloin orkesteri sai kutsun tulla esiintymään European Brass Band Championships -kilpailujen yhteydessä pidettyyn konserttiin.

Aura Brass Bandin ohjelmisto on monipuolista sisältäen sekä kevyttä että klassista musiikkia eri aikakausilta, vaskiorkesterille sävellettyä ja sovitettua konserttimusiikkia sekä musikaalisävelmiä.

Puheenjohtaja
Timo Telkola
puh. 0400 825 586
timo.telkola (at) northsails.com

Taiteellinen johtaja
Jarkko Aaltonen
puh.050 400 3185
jarkko.aaltonen (at) gmail.com