Harvan saari

Harvan saaren leirikeskus

Harvan leirikeskus on ainutlaatuinen paikka Turun saaristossa – loistava paikka leiritoimintaan, seikkailukasvatukseen ja erilaisille aktiviteeteille luonnossa. Harva on toimiva paikka myös kokouksiin, yhteisöjen koulutuksiin ja virkistystilaisuuksiin.
Koulujen kesälomakaudella Harvassa on leiritoimintaa – ripareita, lastenleirejä, sekä leirejä perheille.
Leiritoiminnan sivuille

Harvassa on mahdollisuus olla luonnon äärellä, kokeilla erilaisia aktiviteetteja ja luoda elämänpituisia ystävyyksiä ja muistoja. Harvassa lapset ja nuoret oppivat toimimaan ryhmässä, sekä löytämään itsestään uusia kykyjä. Leireillä opitaan uusia taitoja ja itseluottamus kasvaa. Leiriläiset ovat palanneet Harvaan ohjaajina, ohjaajista on tullut leirityöntekijöitä ja jopa leirinjohtajia.

Harva on Suomen ensimmäinen kiinteä nuorisoleirikeskus. Jo vuodesta 1925 alkaen Harva on tarjonnut lapsille ja nuorille mahdollisuuden kasvaa ihmisinä – empowering young people!

Harvan sijainti ja sinne pääseminen

N 60° 20.9425’ E 22° 7.2052’ (WGS84)
3,5 hehtaarin kokoinen leirisaari sijaitsee Turun saaristossa, noin 5 minuutin venematkan päässä yhteyslaiturista. Saareen kuljetaan Heinänokan partiovenesatamasta Turun NMKY:n Vihuri-aluksella (noin 10-metrinen kalastusalus) tai pienveneillä. Turusta on noin 20 km automatka Heinänokkaan ja Turun Kauppatorilta sinne pääsee Fölibussilla nro 14. Harvan käyttökausi on toukokuusta marraskuulle.
Harva kartalla

Info & varaustiedustelut

Järjestösihteeri Ilpo Lahdenkauppi
ilpo.lahdenkauppi@ymca.fi
050 344 7720