TASKU tukiasuntotoiminta

Lastensuojelun avo- ja jälkihuoltoa jo vuodesta 1990 - Turussa, Raisiossa, Salossa ja Raumalla.

TASKU muodostaa tuetun asumisen yhteisön, jossa nuoren kanssa keskitytään elämänhallinnan kysymyksiin ja itsenäisemmän arjesta selviytymisen harjoitteluun.

TASKU tarjoaa fyysisiltä puitteiltaan erinomaiset mahdollisuudet tavanomaisen perusarjen, elämänhallinnan ja asumisen harjoitteluun, yhdistettynä ammatilliseen sosiaaliseen tukeen.

Asunnot sijaitsevat Turun, Raision, Salon ja Rauman keskustoissa, tavallisissa kerrostaloissa. Toiminnassa ja asumisessa voidaankin tehokkaasti hyödyntää normaalille vuokra-asumiselle ominaisia puitteita. Peruskäsitteitä toiminnassa ovat koti, arki ja arjen suuntaaminen. Toiminta on luonteeltaan käytännönläheistä ja perustuu luotettavan ja kestävän suhteen muodostumiseen nuoren ja tukiperheen välille.

TASKUssa asumisen tarkoitus on parempi arjesta selviytyminen ja oman elämän hallinta.

Elämänhallinnan ja asumisen harjoittelun tavoitteiden pääsuunnat ja painopisteet:

  1. Kasvun tukeminen nuoresta aikuiseksi
  2. Arjen perustaitojen harjoittelu – arki, asuminen ja rutiinit
  3. Arjen suuntaaminen – koulutus, työelämä, harrastukset, tulevaisuus
  4. Suhteen selkiytyminen itseensä, lähimmäisiin ja yhteiskuntaan – Itsenäistyminen sosiaalisissa suhteissa ja vuorovaikutuksessa.

TASKUssa nuori sopii yhteisistä arjen suuntaviivoista yhdessä oman tukiperheen ja talojohtajan kanssa. Suunnitelmat ja suuntaviivat elävät tilanteiden, elämän ja tarpeiden mukana.

Lisätietoja TASKU-toiminnasta arkihaltuun.fi -sivustolta