Tietoa meistä

Turun NMKY – YMCA Turku tarjoaa monipuolista toimintaa – sekä ammattimaista tukea – turvallisessa ympäristössä eri elämän tilanteissa oleville nuorille, lapsille ja aikuisille.

 

YMCA Turku – Turun NMKY offers a variety of activities and support for children, young people and adults. In our guided activities you can meet your friends, develop your skills and do things you are interested in always in a safe environment.

 

 

Nuorisotoiminta tarjoaa partiota, perhetoimintaa, nuorten ohjaajakoulutusta, leiri- ja retkitoiminta sekä kiipeily- ja muuta seikkailutoimintaa.

Toiminnassamme nuorilla on mahdollisuus vapaa-aikanaan tavata ystäviä, kehittää omia taitojaan ja mielenkiinnon kohteitaan positiivisella tavalla ja turvallisessa ympäristössä.

Liikunnallista toimintaa tarjoavat koripallo, suunnistus, sukellus ja snorkkelikerho sekä kuntosali. Koripallo suurimpana ja tunnetuimpana NMKY-lajina jakautuu harraste- ja kilpaurheilutoimintaan.

Harrasteliikunta tarjoaa kaikille avointa matalan kynnyksen mahdollisuutta liikkumiseen ja itsensä kehittämiseen. Kilpaurheilutoiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista.

Musiikkia voi harrastaa ryhmissä ja yksilöinä. Musiikkiryhmiä ovat Aino-kuoro, Mieskuoro Naskalit ja Seniorikuoro, sekä vaskipuhallinorkesteri Aura Brass Band. Musiikin opetusta annetaan laulun, pianon, viulun, huilun ja kitaran  instrumenttiryhmissä sekä bändisoittimissa.

Toiminnassamme kohtaamme myös kohderyhmiä, jotka ovat jääneet tai pudonneet palveluverkkojen ulkopuolelle ja jotka tarvitsevat apua, tukea ja/tai ohjausta. Näitä toimintamuotoja ovat maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaus, nuorten kohtaamispaikkatoiminta ja tukiasuntotoiminta.

Yhteiskunnassa esiintyviin nuorten erityistarpeisiin vastataan kohtaamalla nuoria katusovittelu- ja matalan kynnyksen kohtaavassa liikuntatoiminnassa sekä koulukiusaamista ehkäisevässä toiminnassa.

Yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa järjestämme vuosittain rippikouluja.

Oma saaremme, Harvan leirikeskus Turun saaristossa, on ainutlaatuinen paikka leiritoimintaan, seikkailukasvatukseen ja erilaisille aktiviteeteille luonnossa. Harva on toimiva paikka myös kokouksiin, yhteisöjen koulutuksiin ja virkistystilaisuuksiin.

NMKY – YMCA on kansainvälinen – tätä nykyä maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike. Toiminta perustuu ns. ”kolmioperiaatteelle”, jossa fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvu ovat kaikki yhtä tärkeitä tasapainoisen ihmisen kehitykselle.

Turun NMKY mahdollistaa vuosittain lähes 50 000 lapsen, nuoren ja aikuisen kohtaamista.

Tervetuloa mukaan!