Leirikoulut

Turun NMKY järjestää yhteistyössä koulujen kanssa leirikouluja Harvan saaren leirikeskuksessa.

Harvan saaren leirikoulujen ohjelmat ja aikataulut laaditaan kunkin ryhmän tarpeiden mukaan. Toiminnalliset ohjelmat tarjoavat seikkailua, uusia kokemuksia ja ryhmässä toimimista. Kenttä saaren keskellä mahdollistaa monenlaiset pelit ja touhut. 50 hengen lapinkota houkuttelee viettämään iltaa nuotion ääreen. Saaren luonto on vaihtelevaa; metsää ja kalliota ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet mm. biologian ja maantiedon oppituntisisällöille. Harvassa on mittava määrä pelivälineitä ja toimintoja myös omatoimiseen ohjelman järjestämiseen. Nämä kaikki ovat leirikoulujen vapaassa käytössä.

Toiminnan ohjaajina toimivat Turun NMKY:n työntekijöitä tai palkkioperusteisia ohjaajia. Leirikouluissa osallistujat on vakuutettu koulun toimesta.

Yhteistyössä järjestetyn leirikoulun kulut luokalle/koululle aiheutuvat ainoastaan toiminnasta ja tilojen käyttämisestä. Turun NMKY ei tavoittele toiminnallaan rahallista voittoa. Leirikouluista, virkistyspäivistä tai muista yhteistyötapahtumista yhteistyökumppanilta veloitetaan tila- ja toimintakuluja. Kaikki leirikouluista saatavat tuotto käytetään Turun NMKY:n järjestämään nuoriso- ja leiritoimintaan sekä Harvan saaren leirikeskuksen ylläpitoon.

 

Harvan sijainti ja kulkeminen saareen

 

Harvan saari sijaitsee Airiston laidalla, Satavan saaren kärjen tuntumassa. Saareen kuljetaan 15 minuutin merimatka Heinänokan partioalussatamasta. Turun keskustasta satamaan on n. 20 km. Heinänokkaan pääsee Kauppatorilta paikallisbussilla nro 14. Leirikoulut alkavat Heinänokan partioalussatamasta, josta on venekuljetus Harvan saareen. Leirikoulu päättyy samaan paikkaan.

Lisätietoja leirikouluista

Ilpo Lahdenkauppi p. 050 344 7720 ilpo.lahdenkauppi@ymca.fi