Tiivis ja hyvähenkinen ryhmä vie turkulaista koripalloa eteenpäin

Pyry Rantanen, 20 vuotta

Taisi olla vuosi 2008 kun astelin ensimmäistä kertaa namikan koripallotreeneihin. Aloitin silloin koripallon TuNMKY:n mikropojissa. Harrastin pienempänä useampia lajeja, ja kokeilin myös koripalloa. Tykästyin lajiin niin paljon että tälle tielle on jääty. Nyt menossa on 12. kausi namikan paidassa.

Minut on saanut pysymään mukana toiminnassa rakkaus koripalloa kohtaan, mutta olen myös viihtynyt seurassa koko peliurani ajan loistavasti. Mielestäni on hienoa, miten monialainen Turun NMKY on. Tarjolla on liikuntaa koripallon lisäksi mm. sukelluksen tai suunistuksen parissa, kuoro-ja musiikkitoimintaa, partiota sekä rippikoulu- ja leiritoimintaa lapsille ja nuorille. Itsekin kävin rippikouluni nimenomaan namikan kautta.

koripallopelaajat pelissä

Minun on vaikea nimetä yhtä parasta muistoa namikauraltani. Tusinaan vuoteen namikan paidassa mahtuu lukuisia hyviä ja hauskoja muistoja. Junnuvuosien turnausreissut Suomessa ja erityisesti ulkomailla nyt ehkä ensimmäisenä tulevat mieleen. Oman ikäluokkani kanssa mm. sijoituimme Ruotsissa Scania Cupissa 4. sijalle hävittyämme täpärästi pronssiottelun, mutta hyvä saavutus silti. Oli hienoa päästä mittaamaan tasoa myös muita kuin suomalaisia joukkueita vastaan. Aina ei kuitenkaan joutunut tyytymään pelkkään kunniakirjaan vaan ulkomaanreissuilta tuli tuotua tuliaisina myös muutama mitali. Ja hauskaa ainakin oli!

Edustusjoukkueemme Kristika starttasi syksyllä 2019 jo kolmannen perättäisen kautensa miesten 1A-divisioonassa. Takana oli kokonaisuudessaan hyvä edeltävä kausi 2018-19, joka kylläkin päättyi loukkaantumisten myötä hieman turhan aikaisin kevään pudostuspelien ensimmäisellä kierroksella. Syyskausi 2019 oli pelillisesti haastava, mutta joukkueen tavoite on yhä pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen 2020 ja viedä turkulaista koripalloa taas askel lähemmäs paluuta takaisin huipulle. Syyskauden aikana ilahduttavaa oli nähdä seuran junioripelaajia nostettavan edustusjoukkueen vahvuuteen, mikä taas kertoo junioritoiminnan laadukkuudesta.

Olen saanut namikalta lukemattomia hyviä muistoja niin peleistä ja harjoituksista kuin kentän ulkopuoleltakin. Lisäksi suuri osa kaveripiiristäni on tullut nimenomaan namikan kautta. Itse pyrin aina harjoituksissa ja peleissä antamaan kaikkeni ja auttamaan osaltani muita pelaajia ja joukkuetta eteenpäin. Omien treenien ja pelien ohella tulee vietettyä aikaa myös nuorempien junioreiden pelejä tilastoidessa tai vain katsomosta käsin kannustaessa.

Edustusjoukkueemme Kristika Turku on tiivis ja hyvähenkinen ryhmä pelaajia, valmentajia ja taustahenkilöitä, jotka ovat kaikki sitoutuneet viemään Turkulaista koripalloa eteenpäin. Kaikki tekevät tosissaan töitä joukkueen eteen ja ovat halukkaita kehittymään myös henkilökohtaisesti, mikä tekee treeniympäristöstä mielekkään ja hyvälla tavalla kilpailuhenkisen. Huumorintajuakaan ei joukkueesta puutu, niinpä joukkueen tapahtumiin on aina mukava tulla.