Harvan kallioilta näkee Airiston taakse laskevan auringon ja meren

Emmi Suomela, 18 vuotta

Oon käynyt Harvassa jo 7-vuotiaasta asti erilaisilla partioleireillä. Tällä hetkellä mun Namikailu on enimmäkseen NMKY:n ohjaajakoulutusta, josta iso osa on Harvan leirejä. Ilmoittauduin 15-vuotiaana NMKY:n isoskoulutukseen ja nyt käyn kolmivuotista ohjaajakoulutusta. Lisäksi kuulun meripartiolippukunta Turun Tähti-Tyttöihin, yhteen NMKY:n lippukunnista. Kesät kulutan NMKY:n leirien lisäksi pitkälti purjehtiessa lippukunnan veneellä.

Namika on opettanut mulle paljon ryhmässä toimimisesta, ryhmän vetämisestä ja ihmisten kohtaamisesta. Harvan leireillä olen oppinut joustavuutta, ongelmanratkaisua ja paljon erilaisia käytännön taitoja. Aika kuluu Harvassa nopeasti. Mieleen painuneita hetkiä Harvan leireiltä ovat olleet vauhdikkaiden ja täysien leiripäivien jälkeiset iltahartaudet Harvan kallioilla. Harvan kallioista erityisen tekee se, että niillä istuessa näkee Airiston taakse laskevan auringon ja meren.

Vaikka leiripäivät Harvassa saattavat välillä olla hyvinkin hektisiä koen, että leirit antavat paljon. Harvaa ja ihmisiä siellä voisikin kutsua voimavaraksi. Olen saanut namikalta hyviä ystäviä ja ikimuistoisia hetkiä. Namika ja Harva ovat saaneet minusta yhden innostuneen ja aktiivisen ohjaajan lisää.

Kesän 2019 leirit olivat minulle ulkona riippumatossa yöpymisiä, iloisia iltaohjelmia, Vihuriretkiä, hyvää ruokaa ja parasta seuraa! Ensi kesää ootellessa!