KouluSopua Chatissa

Vuonna 2018 alkaneessa koulukiusaamiseen puuttuvassa KouluSopu-hankkeessa otetaan uusi askel, kun hankkeen nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa myös chatin kautta. Juttelemaan voi tulla sekä kiusaamiseen liittyvissä että mistä tahansa nuorta kiinnostavasta tai mietityttävästä aiheesta. KouluSopu-chatin tarkoitus on vastata nuorten tarpeisiin.

KouluSopu- hankkeen tarkoituksena on ryhmien tai koko luokkien yhteishengen kehittäminen sekä vuorovaikutus- ja tunnetaitojen kehittäminen kiusaamisen vastaisessa työssä. Tilanteet kouluissa voivat olla kaveriporukoiden tai koko luokkien välisiä riita- tai konfliktitilanteita, joihin etsitään ratkaisuja osapuolten kuulemisen, keskustelujen ja ryhmäyttämisharjoitusten avulla sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittämisellä. Näiden käsittelyyn ei kouluilla ole aina tarpeeksi aikaa eikä välttämättä ratkaisukeinojakaan. Lue lisää…