Ohjaajakoulutusviikonloppu Harvassa, Erakossa ja merellä

24.-25.10 Vietettiin Turun NMKY:n ohjaajakoulutuksen syksyistä koulutusviikonloppua. Heinänokassa riitti vilskettä ja vilinää, kun ohjaajakoulutuksen kaikki ikäluokat valmistautuivat koulutusviikonloppuun. Liukkaalla laiturilla nähtiin myös pari tyylikästä mahalaskua… Isoskoulutettavat suuntasivat Harvaan, apujohtajat Erakkoon ja semijohtajat Vihuriretkelle.

Nuoria kentällä

Apujohtajat harjoittelivat Erakossa erätaitoja käytännössä. Ohjelmaan kuului mm. yöpymistä kaminateltassa, ruuanlaittoa nuotiolla ja Trangioilla sekä nykyihmiselle harvinaista selviytymistä ilman sähköä ja juoksevaa vettä.

Semijohtajien viikonloppuun kuului hieman navigoinnin teoriaa, mutta ennen kaikkea veneilyä Vihurilla. Kaikki pääsivät harjoittelemaan navigoimista, ruorihenkilön hommia ja laituriin ajoa etuperin ja peruuttaen. Semijohtajat yöpyivät Varvsholmenissa. Lue lisää…

Harvassa isosten viikonloppua aloiteltiin kirkonrotalla ja muilla pihapeleillä. Myöhemmin päivällä päästiin kokeilemaan uutta peliä, Vihreän timantin metsästystä. Afrikan tähteä jäljittelevässä pihapelissä joukkueet etsivät ympäristöön piilotettuja lappuja ja suorittivat niissä annettuja tehtäviä, jotka liittyivät kestäviin elämänarvoihin. Lopulta voittajajoukkue löysi vihreän timantin ja voitti pelin.

Isosten lauantai-illan viimeinen ohjelmanumero oli perinteinen isoskoulutukseen kuuluva ryhmätehtävä. Sen parissa kuluikin useampi tunti, joiden aikana käytiin läpi hyvin laaja tunneskaala…

Sunnuntaina tuntui, että viikonlopun tavoitteeseen oli päästy kaikkien koulutusryhmien osalta: isosporukka oli ryhmäytynyt, apujohtajat olivat saaneet kokemuksen syksyisestä yöretkestä ja semijohtajat olivat päässeet huristelemaan Vihurilla.

Viikonlopun tapahtumat muistiin kirjasi nuorisotoiminnan harjoittelija Meri Hallikainen ( ja apu- ja semijohtajien osalta Mika Wallin)