Turun NMKY:n koripallo vahvistaa osallistumistaan Turun kouluissa – Ray Ailus valmentajaksi Turun seudun Urheiluakatemiaan

Turun NMKY:n koripallovalmennuksen strategiana on ollut lähivuosina vahvistaa asemaansa pelaajan kasvupolulla. Nyt urheiluakatemian kanssa vahvistuvan yhteistyön kautta tämä kulkeminen sekä helpottuu että monipuolistuu. Turun NMKY täydentää Turun Seudun Urheiluakatemian koripallon lajivalmennusta Ray Ailuksen osaamisella.

Turun Seudun Urheiluakatemia on turkulaisten urheiluseurojen, koulujen, urheilijoiden, lajiliittojen ja Turun kaupungin yhteistyöverkosto, jonka tarkoituksena on tarjota urheilijalle mahdollisimman hyvät olosuhteet harjoittelun ja opiskelun yhteensovittamiseen. Akatemian valmentajat ovat alansa alueellisia huippuja.

Turun Seudun Urheiluakatemian koripallon lajivalmennus on täydentynyt Turun NMKY:ssa nuorisokoripallon kehittäjänä työskentelevällä koripallon ammattilaisvalmentajalla Ray Ailuksella. Ailus toimii myös maajoukkuevalmentajana ja hänellä on kymmenien vuosien kokemus huippuvalmennuksesta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Ray Ailuksella on pitkä ja monipuolinen valmentajahistoria

Turun NMKY:lle tämä yhteistyön lisääminen on merkityksellistä: ” on erityisen hienoa, että olemme jatkossa mukana myös akatemiavalmennuksessa. Tämä lisää meidän mahdollisuuksiamme olla mukana pelaajan kasvamisen polulla mahdollisimman tiiviisti ja aktiivisesti” summaa Turun NMKY:n urheilusihteeri Juha ”Ronde” Ruohonen. ”Tarkoituksenamme on lisäksi kehittää kokonaisvaltaisesti alueen koripallokulttuuria ja koripallotoiminnan tasoa ja yhteistyö akatemian kanssa auttaa myös tässä tavoitteessa.”

Turun NMKY:n pelaajia on akatemiassa ollut viime vuosina vaihteleva määrä, mutta tähän toivotaan samalla muutosta. ”Toivottavasti tuttu valmentaja lisää namikalaisten pelaajien kiinnostusta hakeutua liikuntapainotteisiin kouluihin ja sitä kautta akatemian valmennukseen” tuumii valmentajana aloittanut Ailus. ”Akatemia lisää paitsi harjoittelumahdollisuuksia, mutta auttaa myös löytämään urheilullista elämäntapaa. Urheilun kautta on mahdollisuus oppia paljon hyödyllisiä asioita koko elämää varten” Ray Ailus jatkaa.

Yläkouluikäisille Turun seudun urheiluakatemia antaa mahdollisuuden aamutreeneihin ja erityisiin fysiikkaharjoituksiin. Lisäksi ns. akatemian avoimet treenit tuovat viikoittaiset iltapäivän lisätreenit viikko-ohjelmaan. Yläkoulussa urheilijan on mahdollista saada lisävalmennusta oman seurassa tapahtuvaan valmennukseen. Akatemiavalmennus on enemmän henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämistä ammattivalmentajan kanssa. Tämä on jo ikään kuin ensimmäinen ikkuna huippu-urheilijan elämään.

Lukiolaisille aamuharjoituskertoja on useammin. Lisäksi lukiossa huippu-urheilijoiden kesken muodostuu kohtaamisia yli lajirajojen, tämä mahdollistaa kokemusten vaihdon ja vertaistuen saamisen koskien urheilijaelämää.

Kuvassa liikuntaluokalle valituksi tulleet Jurmo, Lasse ja Jonathan

Liikuntapainotteiselle luokalle pääseminen ei ole itsestään selvää, vaan urheilullinen elämäntapa ja hyvä koulumenestys ovat edellytyksenä valinnalle. Yläkoulussa valintaan vaikuttaa menestyminen soveltuvuuskokeessa. Ensi syksynä Luostarivuoren koulun liikuntapainotteisella luokalla aloittavat kuusi Turun NMKY:n U13-joukkueen pelaajaa: Lasse Sellman, Jonathan Grönroos, Jurmo Lahti, Peter Santos, Elmeri Talvitie ja Pepe Alamiekkaoja. Turun NMKY onnittelee poikia menestyksestä!