Turun NMKY:n koripallotoiminta laajenee – ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat syksyllä

Ensi syksynä Turun NMKY:ssa käynnistyy merkittävä uusi aikakausi, kun jo pitkän historian ja maineen omaavan poikakoripallon rinnalle perustetaan tyttökoripallojoukkueita. Ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat kautensa syksyllä 2022. Viimeksi seurassa tyttökoripalloa on pelattu noin 30 vuotta sitten. Jatkossa Turun NMKY tulee tarjoamaan koripallon kilpa- ja harrastustoimintaa myös tytöille kaikissa ikäkausissa. Kaikki harrastajat ovat tervetulleita!

Turun NMKY:n koripallotoiminnan laajentamista käsittämään myös tytöille tarjottavaa kilpa- ja harrastustoimintaa on suunniteltu jo pidempään, mutta varsinainen työ lähti käyntiin useiden asiaa koskevien yhteydenottojen johdosta. Nyt ensimmäiset valmentajasopimukset on jo tehty, ja Turun NMKY:n liikuntasihteeri Juha ”Ronde” Ruohonen myhäilee tyytyväisenä. Eikä suotta – tuleva valmentajakaarti on vaikuttava.

Salon Vilppaan kasvatti, 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen apuvalmentaja Reetta Hämeenoja on suorittanut huippukoripallovalmentajatutkinnon, sekä koripallovalmennuksen maisteritutkinnon Liettuassa. Lisäksi hänellä on liikunnanohjaajan AMK-tutkinto ja liikuntaneuvojan tutkinto.

Emma Vesa on Vantaan Tiksin kasvatti. Hän on juuri saanut valmiiksi 2. tason koripallovalmentajatutkinnon.

Laura Utunen on pelannut  naisten liigatasolla ja hallussa on mm. A-tyttöjen Suomen mestaruus. Lauralla on myös taustaa Turun NMKY:n toiminnassa, nuoriso- ja leiritoiminnassa ja mm. Harvan saaren leirikeskuksessa.

Kaikilla jo pestatuilla valmentajilla on odotukset ja fiilikset korkealla: ”On hienoa päästä valmentamaan seuraan, jossa halutaan panostaa aidosti sekä kilpa- että harrastustoimintaan” sanailee Reetta Hämeenoja.

Myös Emma Vesan odotukset ovat positiiviset: ”Turun NMKY:ssa halutaan tehdä töitä laadukkaan koripallotoiminnan eteen, mutta selvästi huomaa, että toimintaa tehdään nuori edellä. Se on hienoa!”

Laura Utunen odottaa jo innolla, että ​päästään kehittämään yhdessä turkulaista tyttökoristoimintaa. ” Turun NMKY:n vahvuus on myös siinä, että koripallon lisäksi yhdistyksessä on monenlaista muuta toimintaa. Ymmärtääkseni yhteisöllisyys on täällä vahvaa, toiminnat tukevat toisiaan”.

Valmentajasopimuksia tullaan tekemään lisää kevään aikana. ”Jos valmennustehtävät Turun NMKY:ssa kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä” Ronde vinkkaa.

”Tytöt tulevat olemaan vahva osa Turun NMKY:n koripallotoimintaa, kaikki joukkueet pelaavat jatkossa Turun NMKY:n nimellä ja toimintaa kehitetään yhdessä, yhteistyö tyttö- ja poikakoripallojoukkueiden välillä tulee olevaan vahvaa” kertoo Ruohonen.

Myös turkulainen, maailman pelikentillä mainetta kerännyt koripalloilija Tiina Sten ilahtui uutisen kuultuaan: ”Olen todella iloinen kuullessani Namikan päätöksestä aloittaa työ tyttöjen koripallon eteen! Kaikki toiminta, joka vie Suomen nais- ja tyttökorista eteenpäin, on tervetullutta ja kannustamisen arvoista. Olemmekin sopineet, että autan ja olen mukana kehittämässä Namikan tyttökoripalloa oman kokemukseni kautta, vaikka keskustelujemme pohjalta olenkin luottavainen heidän ammattitaitonsa, tahtotilansa ja seuran resurssien suhteen.

Korona-ajoista huolimatta Suomessa on juuri tehty kautta aikain ennätys koriksen lisenssimäärissä, joten uskon ja toivon, että myös Turussa on mahdollista saada paljon uusia harrastajia lajin pariin, ja kenties synnyttää jälleen pieni korisbuumi. ”

Lisätietoa: Liikuntasihteeri Juha Ruohonen juha.ruohonen@ymca.fi p. 0400 525 630