Turun NMKY:n vuosi 2021 kuvina

Monialaisessa yhdistyksessä tapahtuu vuoden aikana paljon ja jopa monessa paikkaa yhtä aikaa. Alla olevien 12 kuvan voimin muistoja vuoden 2021 tapahtumista Turun NMKY:n ammattilaisten ja palkatun henkilöstön ohjaamana. Tämän lisäksi vapaaehtoisten toimijoiden ohjaamaa toimintaa riitti vähintäänkin saman verran. Kuvien mukana hetkeksi viime vuoden muistoihin!

 

Talvella kaikista rajoituksista ja toiminnan keskeytyksistä huolimatta toiminnassamme mukana olevat nuoret pääsivät välillä myös kohtaamaan ja kokemaan.

Perinteisen tyylin lisäksi pääsiäisvaelluksella nähtiin olosuhteiden pakosta myös vaihtoehtoisia hiihtotyylejä.

 

Pelit ja nuorten vapaa-ajanvietto mm. iMove -vuorojen merkeissä saivat toimia suuren osan vuodesta keskeytyksettä, mutta pelit pelattiin maskit kasvoilla

Maskeilla tai ilman, pelit jatkuvat

 

Nuorten kohtaamispaikka Toivon toimintaan oli kokoontumisrajoitusten voimassa ollessa vakiintunut Discord-palvelimella tapahtuva kohtaaminen – se ei korvaa aitoja kohtaamisia mutta on aina kuitenkin tuhat kertaa parempi kuin ei kohtaamista lainkaan.

Kohtaamispaikka netin Discord serverillä antoi Toivoa, silloin kun ei voitu pitää live kohtaamispaikka Toivoa auki.

 

Kesään ja leireihin onneksi päästiin keväällä valmistautumaan lähes normaalisti. Useita uusia huomioitavia seikkoja poikkeukselliset ajat toivat kuitenkin myös leiritoimintaan.

Harvassa nukuttiin kesällä 2021 uusissa komeissa kerrossängyissä. Ja tavaroillekin on nyt selkeät omat lokerot!

 

Harvan saaren leirikeskuksessa ja lähisaarilla järjestettiin kesällä kolme rippileiriä, kolme lastenleiriä ja kaksi perheille suunnattua leiriä. Saari oli aktiivikäytössä ihan koko kesän koulujen loppumisesta keväällä aina niiden jatkumiseen syksyllä asti.

Erakko-saaressa järjestetyllä saaristorippikoululla oli eräänä päivänä rakennettuna vesihuvipuisto liukumäkineen

 

Harvan leireillä on toiminnan vastapainoksi välillä hiljaisiakin hetkiä. Aikaa omille ajatuksille kauniissa ympäristössä.

 

Juniorikoripallon harjoittelussa otettiin monia erilaisia toteuttamismalleja käyttöön silloin, kun kontaktilajien harrastaminen oli rajoitettuna.

Dummy-puolustajaa luulisi olevan helppo harhauttaa

 

Vuoden 2021 alussa käynnistynyt Liikkeellä hyvää oloa – Liike-hanke toi liikunnan riemua nuorten elämään.

Liikkeellä hyvää oloa! Kesään mahtui mahtavia kelejä, jolloin olikin täydellistä toteuttaa liikettä porukalla myös ulkona. Liike-hanke treenaili mm. Ulkokuntosalilla liikuntaetsivän johdolla rennolla mielellä, hikeä ja naurua säästelemättä.

 

Musiikkiopiston tarjoama taideopetus pyöri hybridinä – välillä etäopetuksella eri kanavien välityksellä, mutta suuren osan vuotta myös kohtaavana toimintana. Konsertteja taltioitiin Youtube-kanavalle.

Soitto soi! Haasteista huolimatta soittotunnit saatiin pidettyä ja oppilaiden palaute oli kuvan mukainen 🙂

 

Yhteisellä aamupalahetkellä  syyskuussa Turun NMKY:n katusovittelijoiden ja Turun kaupungin apulaispormestarien Elina Rantanen  ja Piia Elo kanssa etsittiin ratkaisuja lasten ja nuorten kohtaamaan kiusaamiseen kouluissa, vapaa-ajalla ja sosiaalisessa mediassa.

Apulaispormestarit olivat todella kiinnostuneita siitä, miltä nuorten tilanne näyttää opettajien, poliisin, rikosuhripäivystyksn ja eri sovittelumuotojen näkökulmasta

 

Tuetun asumisen yksikkö on NMKY-Sosiaalipalveluiden uusi sosiaaliseen kuntoutukseen ja tiiviiseen tukeen keskittynyt toimintayksikkö, joka käynnistyi vuoden 2021 alussa.

Ensimmäisenä toimintavuotenaan Tuetun asumisen yksikön väki teki reissun Linnanmäelle.

 

Syksyllä Harvan saaren leirikeskuksessa järjestettiin virkistyspäiviä yrityksille. Turun NMKY:n henkilöstö pääsi kokeilemaan konseptia ensimmäisten joukossa.

Turun NMKY:n henkilöstö ratkomassa köysistöharjoitetta Ilpo Lahdenkaupin johdolla Harvassa.

 

Tässä pieni katsaus Turun NMKY:n vuoteen 2021. Lisää toiminnastamme löytyy verkkosivuilta ymcaturku.fi ja sosiaalisen median kanavilta facebookista ja instagramista.

Työ erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa jatkuu myös vuonna 2022!