Nyt saa laulaa!

Mieskuoro NaskalitAino-kuoro ja  Puolalanmäen musiikkilukion kamarikuoro Chorus Iucundus järjestävät yhteisen konsertin Sigyn-salissa lauantaina 2.4. klo 18.00.

Konsertissa kuorot esiintyvät yhdessä ja kukin erikseen, sekä mies- ja naisäänisinä kokoonpanoina.

– Konsertin alku alkaa hämärästä usvasta ja päätyy sumun keskeltä valoon sanoilla ihanaa, ihanaa, kertoo Ainojen johtaja Satu Luukkonen visiostaan konsertin alusta.

Konsertin ohjelmistossa halutaankin nostaa esiin ajatusta kehityksestä kohti positiivisia asioita ja tunnelmia. Musiikkia on luvassa Rajattomasta Kuulaan ja Barbershopista Sibeliukseen. Johtajina toimivat Satun lisäksi Timo Lehtovaara ja Tommi Saalas.

Yhteistyön ideana on – paitsi tuottaa yleisölle verraton monipuolinen konserttikokemus – tarjota samalla lukion nuorille kuorolaisille kokemus ja kuulokuva aikuisten mies- ja naiskuorojen tekemisestä ja soinnista.

– Pitkän musiikkiluokkaputken myötä ylioppilailla on loistavat valmiudet jatkaa kuoroharrastustaan monenlaisissa kokoonpanoissa, vaikkapa Ainoissa, Naskaleissa tai esimerkiksi tulevan opiskelupaikkakuntansa opiskelijakuoroissa, Timo Lehtovaara pohtii.

– Tässä tehdään pitkän tähtäimen rekrytointityötä, voihan olla että joku liittyy kuoroon vasta opintojen ja perheen perustamisen jälkeen 2030-luvulla, Tommi Saalas visioi. Aiempien yhteisten lauluhetkien myötä kuorossamme on paljon musiikkilukion käyneitä laulajia ja tämä tausta yhdistää heitä tavallaan lähes ylisukupolvisesti, Tommi jatkaa.

Nyt saa laulaa! -konsertin liput 20/10 €. Ennakkomyynti on auki osoitteessa lyyti.in/nytsaalaulaa

Tervetuloa!

Kuvassa Naskalit ja Ainot edellisen kerran yhdessä kevätkonsertissa 2014.