Blogi: Rippileirillä tärkeää on hyvä ryhmähenki

Kesällä pidettiin perinteeksi muodostuneet rippileirit, jotka kokosivat yhteen noin 70 innokasta rippikoululaista ja noin 50 omistautunutta ohjaajaa. Leireistä kaksi vietettiin Harvan saaressa, kun taas yksi leiri vei osallistujat erakkosaareen telttailemaan ja riippumattoilemaan.

Ennen leirejä oli tavattu jo muutaman kerran ja ryhmät olivat jo aloittanut ryhmäytymisen. Leirin ensimmäiset päivät käytettiin ryhmäytymiseen ja hyvän ryhmähengen luomiseen.

Ensimmäisissä iltaohjelmissa oli havaittavissa vielä pientä jännitystä jonka eteen ohjaajat tekivät koko leirin töitä että kaikilla olisi mukavaa. Loppuleiriä kohden myös iltaohjelmien vauhti ja fiilis kasvoi 😊

Työntekijöiden ja ohjaajien kanssa rippikoululaiset pääsivät nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, joka sisälsi leikkejä, ryhmäytymistehtäviä, melontaa, kiipeilyä, veneretkiä, ja monia muita seikkailullisia aktiviteetteja. Ohjaajien tehtäviin leireillä kuuluu myös paljon muuta kuin iltaohjelmat ja ryhmäytyminen mm. veneenajo, roskien vieminen, siivoaminen, tiskaaminen, tulien tekeminen ja saunan lämmitys.

Rippileireillä oltiin myös oppijaksoilla joilla syvennettiin ymmärrystään elämän peruskysymyksistä ja uskonnollisista teemoista. Oppijaksoilla oltiin sisällä ja ulkona sään niin salliessa. Maalailtiin lakanoita ja opeteltiin raamatun käyttöä.

Leirillä ei tietenkään unohdettu vapaa-ajalla pelattavia pelejä. Harvassa ja Erakossa pelattiin lentopalloa, gagaball-polttopalloa. Heitettiin koripalloja ja frisbeegolfia. Jalkapallo ja lentopallo oli myös suosittuja leireillä.

Uiminen oli myös suuressa roolissa, ja meri tarjosi virkistävän vastapainon päivän muille tapahtumille. Erakossa pelattiin päivittäin meressä lentopalloa. Sää oli paahtava joten ohjelmassa oli päivittäin vähintään yksi uimatauko. Erakossa päästiin myös päivittäin telttasaunaan.

Jokainen leiri teki myös veneretken Rymättylään M/S Vihuri veneellä. Rymättylässä vierailtiin paikallisessa kirkossa ja kuultiin jännittäviä tarinoita kirkon historiasta. Kirkko vierailun jälkeen päästiin myös käymää paikallisessa Salessa tyhjentämässä jäätelöhyllyt

Kaiken kaikkiaan Turun NMKY:n rippileirit olivat antoisia, monipuolisia ja ikimuistoisia kokemuksia.

 

Jami Lehtonen

Kirjoittaja toimii Turun NMKY:llä nuorisosihteerinä ja on toiminut rippileirillä johtajana usean vuoden ajan