YMCA Europe 50-vuotisjuhlakonferenssi Berliinissä – #Y2Gether

Berliinissä 28.6.- 2.7.2023 pidettiin YMCA Europen 50-vuotisjuhlakonferenssi, johon pääsin osallistumaan. Konfferenssissa keskityttiin strategiaan 2030, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Konferenssi alkoi yleiskokouksella, jossa jäsenmaat äänestivät YMCA World 2030 strategian puolesta.

Konferenssissa esitettiin YMCA World -strategian neljä peruspilaria: kestävä planeetta, hyvinvoivat yhteisöt, oikeudenmukainen maailma ja merkityksellinen työ. Nämä neljä pilaria käytiin läpi paneelikeskustelujen sekä erilaisten luentojen kautta. Näissä esitettiin erilaisia YMCA työmuotoja ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Konferenssi tarjosi myös mahdollisuuden verkostoitua muiden toimijoiden kanssa ja kuulla minkälaisia lähestymistapoja kestävyysteemoihin on sisällytetty muissa paikallisyhdistyksissä. Esimerkiksi alla olevan linkin kautta voit tutustua maailmalla oleviin YMCA toimintoihin, joissa edistetään yhteisöjen hyvinvointia, joita osallistujat lisäsivät esityksen aikana.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

https://padlet.com/y2gether_ymca_europe/mapping-ymca-spaces-for-community-wellbeing-afy1ty4gels67pbf

Suomen delegaatioon kuului 13 osallistujaa työntekijöitä eri NMKY-paikallisyhdistyksistä, Suomen YMCA:nliitosta sekä nuorisodelegaation jäsen. Kaikkien mielestä tapahtuman parasta antia olivat ihmiset ja verkostoitumismahdollisuudet.

Itselleni konferenssin paras anti oli myös verkostoitumismahdollisuudet, esimerkiksi sain jutella pitkään Irlannin delegaation edustajan kanssa, joka kertoi minulle työstään kestävän kehityksen tavoitteiden ympärillä, ja miten he tukevat nuoria saamaan äänensä kuuluviin heille tärkeiden kestävyysteemojen kautta.

Irlannissa myös on perustettu ”Y-care international” organisaatio, joka työstää parhaillaan ilmaista englanninkielistä materiaalipankkia, jota voi käyttää nuorisotyössä strategia 2030 pilareiden ympärillä. Materiaalipankki julkaistaan pian ja sen voi tilata ennakkoon alla olevasta linkistä

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Engaging with Vision 2030 – Youth Resource

Berliinin konferenssin aikana minulla pyöri päässä ajatus siitä, että kestävyys on puhetta tulevaisuudesta ja tulevaisuus on nuorten, joten on hienoa, että jatkossa strategiaa vahvistetaan yhä meidänkin paikallisyhdistyksestämme ja itse olenkin saanut viimeisen vuoden aikana työstää yhdessä meidän mahtavan Staff -tiimin kanssa kestävyys strategiaa, Tästä lisätietoa myöhemmin 🙂 .

Katy Viljanen

 

Kirjoittaja työskentelee Turun NMKY:n maahanmuuttajapalveluissa asiantuntijana ja on kiinnostunut globaaleista ilmiöistä