Blogi: Yhteisöllisyyttä ja liikunnan iloa Varissuolla

Saapuessaan Pelttarin kentälle Yökoriksen tapahtumaan huomaa heti rennon tunnelman ja iloisen musiikin. Nuoret harrastajat ovat täynnä energiaa ja hymyileviä kasvoja. Vaikka et tuntisi kaikkia ennestään, ilmapiiri on avoin ja ystävällinen.

Toiminta on suunniteltu edistämään yhteisöllisyyttä. Alusta asti korostetaan avointa ja kunnioittavaa ilmapiiriä, jossa jokainen nuori kokee olonsa arvostetuksi ja hyväksytyksi. Täällä ei ole merkitystä, mistä maasta tai kulttuurista olet kotoisin – meitä kaikkia yhdistää liikunta ja halu viettää aikaa yhdessä.

Pelaaminen on keskeinen osa toimintaa. Sekä koripallo- että jalkapallokentät ovat jatkuvasti täynnä innokkaita pelaajia. Joukkueet muodostetaan monipuolisesti eri taustoista tulevista nuorista. Yhteinen tavoite on nauttia pelistä. Täällä oppii, että joukkueessa jokainen on tärkeä ja jokaisen panosta arvostetaan.

Mutta liikunta on vain yksi osa tätä toimintaa. Pelien aikana ja tauoilla nuoret juttelevat, nauravat yhdessä ja oppivat toisiltaan uusia asioita. Kulttuuriset erot rikastuttavat keskusteluja ja auttavat ymmärtämään toisenlaisia näkökulmia. Tämä vuorovaikutus on avain yhteisymmärrykseen ja rasismia ehkäisevään toimintaan. Kun oppii tuntemaan eri kulttuureista tulevia nuoria, ennakkoluulot ja stereotypiat haihtuvat.

Pelttarin kentällä vietetty aika on täynnä iloa, liikunnan riemua ja ystävyyttä. Yökoris vahvistaa yhteisöllisyyttä, integroitumista ja tasa-arvoa, ja auttaa meitä kaikkia näkemään toisemme samanarvoisina yksilöinä.

 

Patrik Harsu

Kirjoittaja toimii Turun NMKY:lla Yökoriksen hankekoordinaattorina.