Paketoidaan yhdessä joulumieltä keskellä sotaa eläville ukrainalaisille perheille!

Suomen NMKY:n liitto organisoi keräyksen, jossa kerätään joululahjapaketteja ukrainalaisille perheille, jotka asuvat sodan eturintama-alueilla. Alla kuvaus siitä, miten voit osallistua keräykseen Turun NMKY:n kautta.

Lahjoitukset jakaa perille tuntemamme ukrainalainen YMCA-vapaaehtoinen Stas Krymchuk. YMCA Volynista, Lutskissa toimivasta paikallisyhdistyksestä, lähtöisin oleva Stas on ollut aktiivisesti mukana humanitaarisen avun keräämisessä ja jakamisessa Venäjän hyökkäyssodan alkupäivistä lähtien. Hän kuljettaa avustustarvikkeita Ukrainan sodan etulinjan kyliin ja kerää jälleen tänä jouluna lahjoja ukrainalaisille lapsille ja nuorille kansainväliseltä YMCA-yhteisöltä.

Stas Krymchuk kokosi videolle hetkiä vuodentakaisesta lahjojen jaosta:
https://www.instagram.com/p/CnHNMTQLqrz/?img_index=1

Mitä lähetämme Ukrainaan

Lahjatoivelista on välitetty meille Ukrainasta ja perustuu arjen tarpeisiin.
Pakettiin toivoisimme seuraavat tavarat:

  • Powerbank
  • Lämpimät sukat
  •  Pipo
  • Taskulappu + pattereita
  • Karkkia (ei lakritsia tai salmiakkia)
  • Jotain suomalaista esim. magneetti jääkaapin oveen
  • Muutama lelu, jos haluat lähettää lahjan pienelle lapselle. Merkitsethät tuolloin pakettiin/korttiin lahjan saajan ikähaarukan.
  • Kirje tai terveiset lähettäjältä vastaanottajalle

Mukaan tuleva kirje tai terveiset

Haluaisimme toimittaa eteenpäin kirjeitä suomalaiselta lapselta ukrainalaiselle lapselle tai suomalaiselta perheeltä ukrainalaiselle perheelle, mutta aivan kaikki joulumieltä sisältävät kirjeet ja terveiset ovat arvokkaita! Jos kirjeen tai tervehdyksen kirjoittaja on lapsi, hän voi kirjoittaa kirjeensä suomeksi ja pyytää vanhemmalta käännösapua. Jotta kirje ei häviä matkalla, se tulisi kiinnittää lahjapakettiin nauhalla tai narulla. Jätäthän kirjekuoren auki. Myös Suomen NMKY:n liitosta löytyy apua käännökseen, jos kirjoitat viestin suomeksi, jätä kirjekuoren päälle erillisen viestin käännöksen tarpeesta.

Jos haluaisit lahjan saajalta ja tämän perheiltä jouluterveiset Ukrainasta, liitä mukaan omat yhteystietosi (koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi).

Milloin

Pyydämme, että tuotte lahjoituksenne Turun NMKY:n juhlasaliin (Sirkkalankatu 27, Turku) mieluiten vuosikokouspäivänä 28.11.2023 klo 17.30 alkaen, klo 19 mennessä. Jos tämä aika ei onnistu, voitte tuoda lahjoitukset Turun NMKY:n toimistolle (Sirkkalankatu 27, Turku) 29.-30.11. klo 10-16 välisenä aikana.

Kokoamme lahjat yhteen marraskuun lopussa ja pakkaamme ne mukaan kuljetukseen, joka lähtee  joulukuun alussa maanteitse kohti Ukrainaa. Luotettava kontaktimme Samaria-lähetykseltä ajaa kuljetuksen Ukrainaan, jossa Stas Krymchuk toimittaa ne eteenpäin perheille etulinjan kyliin.