Koris, mitä se kaikessa yksinkertaisuudessan on

Koripallo on urheilulaji ja pääasiassa sisällä pelattava pallo- ja kontaktipeli, jossa kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan. Tarkoituksena on yrittää saada pisteitä heittämällä pallo kentän päädyissä olevan ympyränmuotoisen renkaan läpi koriin ja puolustaa omaa koria vastustajilta tekemättä virheitä.

Miksi harrastaa koripalloa, mikä tekee koripallosta parhaan harrastuksen?

Koris on tiiviissä yhteisessä ryhmässä toimimista ja kasvamista, yhdessä haasteiden kohtaamista ja toisaalta onnistumista. Parasta koriksessa on joukkuepelaaminen ja yhdessä tekeminen.

Korista ja suuria tunteita – kovaa vääntöä, hikeä, kyyneleitä ja hauskuutta. Voit saada näitä kaikkia, halusit sitten harrastaa tavoitteellista kilpakorista tai pelata hyvän fiiliksen ja kunnon takia.

Turun NMKY:ssa koripallo on koripallokaudella 2023-2024 tavoitteellista, hauskaa ja kunkin osaamiselle sekä motivaatiolle sopivaa. Kasvavat harrastajamäärät mahdollistavat jokaiselle yksilölle sopivan kilpailullisen haasteen. Koris tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia osallisuuteen sekä yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Turun NMKY:n tapahtumissa, peleissä ja harjoituksissa liikkuu säännöllisesti noin 500 koripalloharrastajaa, 40 valmentajan ja ohjaajan johdolla. Koriksessa on mahdollisuus liikkua ja kehittyä positiivisella tavalla turvallisessa ympäristössä, vastuullinen toiminta liikunnassa ja urheilussa on meidän kaikkien yhteinen asia.

Koripalloliiton sarjoja pelataan kuluvalla kaudella 32 joukkueen voimin. Toiminnassa on joukkueita ja ryhmiä tenavakoriksesta aina aikuisten kuntokorikseen asti. Juniorisarjoissa pelataan koripalloliiton valtakunnallisia ja läntisen alueen sarjoja.

Turun Namikan koriksen edustusjoukkueet pelaavat valtakunnallista 1.divisoonaa. Naisten ja miesten edustusjoukkueet koostuvat alueen nuorista junioreista ja Turkuun muuttaneista opiskelijoista. Joukkueissa on hyvä energia ja sopivalla tavalla menestymisen nälkää sekä tervettä kilpailua. Tavoitteena kaudella on haastaa jokaisessa pelissä vastustaja kilpailemaan voitosta.

Aikuisten harrastejoukkueet pelaavat läntisen alueen sarjoissa ja aikuisille on tarjolla myös kuntokoristoimintaa. Iloista pelailua hyvässä porukassa, jossa tärkeintä on hauskanpito ja kuntoilu. Aikuisten kuntokorikset mahdollistavat kevyen koriksen harrastamisen niin koriksen aloittelijoille kuin kokeneille donkkaajille.

Pikkususiryhmät ovat tarkoitettu esikoululaisille ja ekaluokkalaisille. Koripallotaitojen lisäksi harjoitukset kehittävät lapsien havaintomotorisia, kognitiivisia ja sosiaalisia kykyjä ja taitoja.

Tenavakorikset ovat alle esikoululaisille vanhempien tai muun aikuisen kanssa yhdessä harrastettavaa toimintaa. Tenavakoriksessa harjoitellaan omassa tahdissa erilaisilla toimintapisteillä mm. pallon heittämistä, kuljettamista sekä erilaisia pallotemppuja.  Harjoituksissa harjoitellaan juoksemista, kiipeämistä, kuperkeikkoja, tasapainoilua sekä muita liikunnallisia temppuja.

Tervetuloa tutustumaan koristoimintaan, nähdään kentillä!

Turun NMKY:n korisväki