Aura Brass Band Joulusaarna 1946

”Joulu, joulu – tuohon tapaan lienen sitä äännellyt silloin tällöin kautta tämän ikäni puhetaitoisen jakson.
Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana”

”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoita radiossa jouluisin vuosina 1945 – 1963. Aura Brass Band on jo 10 vuoden ajan esittänyt joulun alla jouluista musiikkia ja Taatan joulupakinoita.

Joulukonsertissa 2023 perinteisen joulumusiikin lisäksi historiantutkija – tarinankertoja Juhani Kostet,lukee Nobel-kirjailijamme F.E. Sillanpään painavia edelleen ajankohtaisia Joulusaarnan tekstejä joissa ”Taata” kuvailee lapsuutensa jouluja ja kertoo myös mietteitä joulun uskonnollisesta sanomasta. Näitä Sillanpään lukemia tekstejä hiljennyttiin suomalaisissa kodeissa kuulemaan usean vuoden ajan.

Tänä vuonna Aura Brass Bandin joulukonsertissa kuultava joulusaarnan teksti on vuodelta 1946. Konsertin sävelet sekä joulusaarnan teksti vievät kuulijansa perimmäisen sanoman äärelle.

Konsertit järjestetään:

10.12.2023 klo 18.00 Naantalin kirkko, Naantali
16.12.2023 klo 18.00 Martinkirkko, Turku

Turun NMKY:n Aura Brass Band on vuonna 2004 perustettu englantilaistyylinen vaskiorkesteri, jonka soittajisto koostuu innokkaista vaskimusiikin harrastajista ja ammattilaisista. Orkesteri konsertoi säännöllisesti kotikaupunkinsa Turun lisäksi myös muualla Suomessa. Kapellimestarina toimii Tero Haikala.
”Kuitenkin kuulkaa minua, kun yritän sieluni hartauteen virittää ja sen siihen saatuani suullani ääntää: joulu”

Lisätiedot:
Turun NMKY:n Aura Brass Band
puheenjohtaja Timo Telkola
puh. 0400 825 586
timo.telkola@gmail.com