Turun NMKY:n liikunnallinen toimintakeskus Suvituuleen

Turun NMKY aloittaa uuden liikunnallisen toiminnan Hirvensalon Haarlassa, Erityisosaamiskeskus Suvituulen tiloissa. Toiminta käynnistyy täydellä tohinalla helmikuun alussa.

Toimintaa järjestetään jokaisena päivänä viikossa ja lähes koko päivän ajan. Päivisin salissa järjestetään ikäihmisten toimintakykyä ylläpitävää fyysistä toimintaa yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Iltaisin liikuntasalin täyttävät Turun NMKY:n omat lasten ja nuorten harrastevuorot.

Maksuton Liiku lähellä -toiminta käynnistyy Suvituulessa 13.2.2024 ja siihen voi osallistua tiistaisin kello 10-11. Liiku lähellä -toiminnan tavoitteena on saada yhä useampi yli 65-vuotias mukaan säännölliseen liikuntatoimintaan ja samalla kohtaamaan alueensa muita asukkaita.

Ohjaajan vetämänä voidaan pelailla pihapelejä, käydä kävelyllä, tehdä tasapainoharjoituksia, jumpata tai liikkua lähiluonnossa. Tärkeintä ryhmässä on yhdessä oleminen, eikä aikaisempaa lajikokemusta tarvita. Ryhmän toiminta sopii eri kuntoisille ihmisille, myös apuvälineen käyttäjille. Paikalle voi aina tulla ilman ilmoittautumista.

Liikuntatoiminnan lisäksi Suvituuleen avautuu Hirvensalon alueen alueolohuone Suvitupa.

Asukkaiden alueolohuoneet ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat seuraa ja yhteistä tekemistä kaikenikäisille. Alueolohuoneessa tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia ja kahvipannu pidetään kuumana melkeinpä joka päivä. Tavoitteena on, että jatkossa alueolohuoneessa eri ikäryhmät voisivat kohdata ja oppia toisiltaan, sekä kokea yhteisöllisyyttä. Suvituvassa voidaan järjestää niin digitaitojen koulutusta kuin erilaista muistia ylläpitävää ja mieltä virkistävää, motorista herkkyyttä ylläpitävää toimintaa.

Suvituulessa ikäihmisten toimintakykyä ylläpitävää toimintaa ja alueolohuone Suvituvan toimintaa ohjaamassa toimii henkilökohtainen valmentaja, PT Merja Entonen. Merjalla on lähes 20-vuoden kokemus liikunta-alalta erilaisista tehtävistä ryhmäliikunnasta henkilökohtaiseen ohjaukseen. Merjan ehdoton vahvuus työssään on ohjaaminen kunkin liikkujan yksilölliset tarpeet huomioiden.

Suvituulen tiloja voidaan vuokrata myös ulkopuolisille tarpeen mukaan. Tilavuokrausasioissa yhteyttä voi ottaa toiminnan koordinaattoriin.

Suvituulen liikunnallisen toimintakeskuksen avajaisia vietetään 7.2. kello 13-18. Avajaispäivänä Suvituulessa järjestetään aktivoivaa ja osallistavaa ohjelmaa ja samalla on mahdollisuus tutustua. Tarjolla on myös kahvia. Paikalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset alueen asukkaat!

Suvituulen liikunnallisen toimintakeskuksen osoite on Suvilinnantie 2, 20900 Turku.

Lisätietoja:

Suvituulen toiminnan koordinaattori Juha Ruohonen p. 0400 525 630 juha.ruohonen@ymca.fi