Nuorten yökahvila aloittaa toimintansa Vimmassa 16.2.

Odotettu nuorten yökahvila aloittaa toimintansa Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa 16.2.2024. Toiminnan tarkoituksena on tarjota nuorille turvallinen kohtaamispaikka ja vastata keskusta-alueella havaittuun palvelutarpeeseen. Yökahvila on avoinna 16.2.alkaen jokaisena viikonloppuna perjantaisin klo 20–01 ja lauantaisin 20–01 tämän vuoden loppuun asti.

Palvelun järjestävät yhteistyössä Turun kaupungin nuorisopalvelut, Turun NMKY, V-S Sininauha ry sekä Valo-Valmennusyhdistys ry.

Vimman katutason kahvilassa ja aulassa sijaitseva yökahvila on tarkoitettu yli 13-vuotiaille ja myös täysi-ikäisille nuorille. Muusta nuorisotilatoiminnasta poiketen yökahvilatoiminnassa kävijöiltä ei edellytetä nuorisokorttia. Vimman yökahvilassa työskentelee yhdessä vuorossa neljä nuorisotyön ammattilaista sekä järjestyksenvalvoja.

Turun kaupungin apulaispormestari Mirka Muukkonen iloitsee yökahvilatoiminnan käynnistymisestä, koska uusi palvelu laajentaa ja monipuolistaa nuorille suunnattuja palveluita. Lisäksi toiminnalle on havaittu Turussa selkeä tarve.

– Haluamme huolehtia kaikkien nuorten hyvinvoinnista. Yökahvilatoiminnasta on positiivisia kokemuksia muista kaupungeista ja uskon hyviin tuloksiin myös Turussa.

Yökahvila tarjoaa nuorille kohtaamispaikan, jossa nuoret voivat tavata toisiaan ja viettää aikaansa. Lisäksi käytössä ovat Vimman lautapelit ja tarjolla on ilmaiseksi pientä yöpalaa sekä kahvia ja teetä.

Nuoria pyritään myös ohjaamaan kadulta kahvilaan. Lisäksi heille tarjotaan kahvilassa jatko-ohjausta mahdollisesti tarvitsemiensa muiden palveluiden pariin.

Yökahvila on uudenlaista kokeilevaa ja pilotoivaa työskentelyä. Toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille turvallinen kohtaamispaikka, saada kontakti niihin nuoriin, jotka ovat palvelujen ulkopuolella, muodostaa kuva yökahvilatoiminnan tarpeellisuudesta ja vaikuttavuudesta sekä rauhoittaa keskusta-alueen häiriökäyttäytymistä. Vuoden aikana arvioidaan toiminnan mahdollista jatkoa.

– Käynnistyvä kaupungin ja kolmen eri järjestön kokeilu on ennakkoluuloton ja kiinnostava. Jokainen taho on erilainen ja tuo mukaan omat vahvuutensa ja erityisosaamisensa, Turun NMKY:n järjestösihteeri Maija Ruokonen kertoo.

Kaikki toimintaa järjestävät osapuolet pitävät erittäin tärkeänä, että nuorille löytyy keskustasta turvallinen vapaa-ajanviettopaikka.

– Yhdistyksemme tekee laajasti päihde- ja kriminaalityötä. On merkittävää, mikäli pystymme yhdenkin nuoren säästämään siltä polulta, V-S Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Totti Räsänen sanoo.

Lisätiedot:

www.turku.fi/yokahvila