Konfliktitiimi yhdistää neljä nuorisotoiminnan hanketta

Yökoris, katujengityö, katusovittelu ja nuorten yökahvila ovat kaikki nuorisotoiminnan työmuotoja. Jokaisella niistä on omat kohderyhmänsä ja tavoitteensa. Kohtaamme kuitenkinosittain samoja nuoria ja saamme kaikki pyyntöjä ja vierailukutsuja. Niihin vastaaminen sopisi joskus paremmin toiselle toiminnolle, toisinaan taas asia voi kiinnostaa meitä kaikkia. Muodostimmekin konfliktitiimin yhteisten asioiden käsittelyä varten.

Konfliktitiimissä pohdimme yhdessä, miten parhaiten vastaamme ennen kaikkea nuorten tarpeisiin ja miten toisaalta reagoimme yhteistyötahojen kutsuihin ja pyyntöihin. Tammikuussa katusovittelu ja katujengityö osallistuivat esimerkiksi yhdessä opettajien messuille Raisiossa. Katujengityö vierailee usein Yökoriksen vuoroissa. Yökahvila avautui vasta helmikuun puolivälissä, mutta kiinnostuneina odotamme, millaisia kuulumisia sieltä alkaa tulla tiimiin.

Katusovittelu eroaa muista hankkeista siinä, että kohtaamiset nuorten kanssa liittyvät selkeästi jonkin konfliktin selvittämiseen ja osapuolten tapaamiset sovitaan etukäteen. Muut hanketyöntekijät tapaavat nuoria vapaammissa merkeissä kaduilla, ostoskeskuksissa, kouluissa, liikuntapaikoilla ja Vimmassa. Mikä meitä kaikkia yhdistää on halu tukea nuorten ja perheiden hyvinvointia, vahvistaa myönteisiä ihmissuhteita ja ohjata nuoria omaksumaan vaihtoehtoisia toimintamalleja konfliktitilanteisiin.

 

Lisätietoa:

Paula Nurminen, katusovittelutoiminnan koordinaattori