NMKY – TASKU

Henri, 22 vuotta

Olen asunut tukiasunnoilla 5 vuotta ja yhdeksän kuukautta.

Mitä olen täällä asunut ei ole ollut keskimäärin ollenkaan huonoa. Alussa kun muutti, niin oli tuki, että näitä asioita pitää tehdä ja on hyvin tuettua. Sen jälkeen on aina saanut apua tarvitsemaansa asiaan. Ainoa mikä on ollut hidasta, on ollut sossu ja Kela.

Asumisajalta on monta hyvää muistoa, mutta mikään ei räjähdä tähtihetkeksi. Niitä on niin paljon ettei parasta voi valita. Tukiperhetyöntekijän kanssa erilaisia asioita, esimerkiksi aamuherätykset, yhdessä syömiset jne.

ovi avataan avaimilla

Parasta tukiasumisessa on tietenkin että olen saanut katon pään päälle! Turvallinen olo, kun tietää, ettei ole kadulla ja täällä on aina joku paikalla ja apua on saatavilla joka asiaan.

Olen saanut opetusta rahankäytön suhteen, ylipäänsä asumisen opettelua (äänet kuuluvat herkästi naapuriin) ja kaikki siivoaminen, ruoanlaitto ja niin edelleen. Olen sosiaalisempi kuin ennen, tämä on muuttunut tukiasumisen johdosta, kun on yhteisiä juttuja.

Esimerkiksi aamupala on loistava idea, varsinkin minulle, kun ei ole arkitoimintaa, niin näkee muita ja on herättävä ajoissa. Paljon yhteistä toimintaa; keilausta, ystävänpäiväjuhlat, talkoot ja niin edelleen. Pääsee tutustumaan muihin.

Tätä kautta muiden nuorten kanssa syntyy kaveruussuhteita.
Tukiperhetyöntekijät ovat paikalla (paitsi työaikana), jonkun saa aina kiinni ja saa apua mihin tarvitsee. Alussa enemmän ja sitte sen mukaan mitä tarvitsee.