Muistilista Harvan saaren virkistyspäivään osallistuville

Olemme koonneet tähän hyödyllisiä tietoja, joiden huomioon ottaminen parantaa kokemustanne TYHY/TYKY-päivästä Harvan saaressa.

  1. Harvan saaren leirikeskus on ensisijaisesti leirikeskus, jossa järjestetään monipuolisia ja aktiivisia leirejä lapsille, nuorille ja perheille. Monet ratkaisut saaressa on tehty tätä ensisijaista kohderyhmää ajatellen. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä, että saaressa voidaan järjestää myös onnistuneita tilaisuuksia muille kohderyhmille, kunhan nämä ominaisuudet, mm. majoitus- ja saunatilojen suhteen otetaan huomioon.
  2. Harva on saari, johon ei ole autotietä. Saareen kuljetaan veneellä. Venematka Heinänokan partiovenesatamasta Harvaan kestää noin viisi minuuttia ja reitti on suurimmaksi osaksi suojainen. Toivomme tietysti, että päivänne kohdalle osuu kaunis ja lämmin sää, mutta näin ei aina ole. Siksi on järkevää varustautua ainakin kuljetuksen ajaksi tuulen- ja vedenpitävillä vaatteilla. Yhteysveneemme M/S Vihuri on merikelpoinen ja turvallinen alus, jossa kuljetettavat henkilöt ovat kuljetuksen ajan ulkotiloissa.
  3. Harvan saaren leirikeskus ei ole esteetön. Venekuljetus saareen ei ole mahdollinen mm. pyörätuolilla tai muiden apuvälineiden kanssa liikkuville. Harvassa on hyvät polut kulkemiseen jalan, mutta pyörät eivät poluilla kulje. Saaressa on myös jonkin verran korkeuseroja.
  4. Ulkona luonnossa ollessa ruokahalu kasvaa. Harvassa syödään aina maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Harvassa ei ole ravintolaa, mutta erittäin hyvää ruokaa valmistava keittiö jossa ruokaa valmistaa ammattitaitoinen emäntä. Ruokailu tapahtuu ruokalassa, jossa on ehkä saaren kaunein näköala merimaisemin. Ruoka tarjoillaan buffet-noutopöydästä, josta kaikille löytyy sopiva vaihtoehto. Erityisruokavaliot otetaan aina huomioon asiakasryhmäkohtaisesti.
  5. Harvan saaren leirikeskuksessa ei ole anniskeluoikeuksia. Emme siis voi myydä/tarjoilla teille alkoholia edes ruoan kanssa. Emme kuitenkaan kiellä teitä ottamasta saareen omia ruoka- ja saunajuomia.
  6. Kaikessa Harvan virkistystoiminnassa otetaan huomioon turvallisuusohjeistukset ja ohjaajat ohjeistavat turvalliset toimintatavat kaikille osallistujille. Ohjeita ja määräyksiä on aina syytä noudattaa, niillä on tarkoitus turvata jokaisen osallistujan turvallinen ja positiivinen kokemus. Aktiviteeteissa voimassa ovat asiakkaiden omat henkilökohtaiset ja/tai työnantajan vakuutukset. Turun NMKY ei ole vakuuttanut asiakkaitaan.
  7. Majoitustiloissa on käytössä yhteismajoitus. Saarella ei ole yhtään yhden hengen majoitushuonetta. Riippuen ryhmän koosta, voi kahden hengen majoitustiloja olla rajallisesti käytössä. Pääsääntöisesti yhdessä tilassa majoittuu 3-4 henkeä. Majoitustiloissa wc-tilat sijaitsevat käytävillä. Suihkut löytyvät saunatiloista. Tilat ovat avarat ja jokainen saa tarvittavan oman yksityisyytensä järjestymään.
  8. Kaikenlainen tulen tekeminen (mukaan lukien tupakointi) on mahdollista vain erikseen sille varatuilla paikoilla. Tupakointi on kielletty sisätiloissa kaikissa rakennuksissa ja rakennusten ulkotiloissa kuten terasseilla. Kaiken palavan, kuten tulitikkujen, tumppien jne. heittäminen saaren ympäristöön on kiellettyä. Saari on meille elintärkeä paikka, emmekä halua sen palavan.