naulakko täynnä vaatteita

KouluSopu -apua koulukiusaamisen ehkäisyyn

Turun NMKY:n KouluSopu-hanke tarjoaa apua Turun alueen kouluille ja perheille lasten ja nuorten välisten riitojen ja konfliktien selvittämiseen. Näiden käsittelyyn ei kouluilla ole aina tarpeeksi aikaa eikä välttämättä ratkaisukeinojakaan. Toiminta on kouluille maksutonta.

Toimintaamme rahoittaa Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

KouluSopu-hankkeen nuorisotyöntekijät Totti Michelsson ja Julia Kivi ovat tavoitettavissa myös chatin kautta. Chattiin pääset yksityisesti keskustelemaan nuorisotyöntekijöiden kanssa tämän sivun alalaidassa näkyvästä punaisesta pallukasta. Juttelemaan voi tulla, jos on ongelmia nettikiusaamisen kanssa, kokee koulukiusaamista tai on yleisesti asiaa tai kysyttävää kiusaamiseen liittyen.

Keskustelemaan voi tulla myös mistä tahansa nuorta kiinnostavasta tai mietityttävästä aiheesta, asian ei tarvitse liittyä kiusaamiseen. Nuorisotyöntekijät keskustelevat nuorten kanssa chatissä siitä, mistä nuoret itse haluavat puhua. KouluSopu-chatin tarkoitus on vastata nuorten tarpeisiin.

KouluSopu-chat on avoinna kahtena päivänä viikossa: maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14-16. Chat on tarkoitettu 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

 

Nuorten kohtaaminen verkossa vaatii kykyä kehittää toimintaa jatkuvasti, mutta se myös saa työntekijät luomaan uutta, nuorten näköistä sisältöä, jota voi hyödyntää myös poikkeusolojen jälkeen.

Koulukiusaaminen heikentää merkittävästi nuoren hyvinvointia

Kesäkuussa 2019 julkaistiin e2Tutkimuksen ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyönä tekemä raportti työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten tilanteista. Raportti perustuu nuorten haastatteluihin. Nuoret toivovat apua velkaantumiseen, puuttumista kiusaamiseen ja mielekästä tekemistä. Raportin mukaan kiusatuksi tulemisella on ollut vakavia kielteisiä vaikutuksia nuorten hyvinvointiin. Haastatelluista nuorista jokainen oli peruskoulussa joutunut kiusatuksi. Nuorten toiveena onkin, että kiusaamiseen puututtaisiin entistä vahvemmin. Tutkimukseen voi tutustua e2Tutkimuksen sivuilla.