Mohan tie Turun NMKY:lle – koriksen kautta nuorisotyöhön

Mohammad Kathem Siwash, eli kaikille tutummin Moha, aloitti syksyllä 2019 Turun NMKY:lla oppisopimustyöntekijänä, tavoitteenaan valmistua nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Mutta kuka tämä Moha on? Annetaan hänen itsensä kertoa:

Olen Moha ja olen kotoisin Irakista. Olen ollut Suomessa nyt 4,5 vuotta. Puhun viittä eri kieltä: arabiaa, farsia, kurdia, englantia ja suomea. Olen tullut Suomeen hakemaan turvaa vuonna 2015 ja sain täältä pakolaisaseman.

Irakissa pelasin koripalloa Irakin maajoukkueessa ja työskentelin logistiikkafirmassa. Irakissa perheelläni on myös ollut oma hedelmäkauppa.

Turun NMKY:n löysin sattumalta – pelasin korista Pansiossa ja siellä oli samanaikaisesti Yökoriksen ulkovuoro. Silloinen Yökoriksen hankevastaava Ollin Toivonen näki minun pelaavan koripalloa, hän ehdotti minulle työtä Yökoriksen merkeissä. Aloitin Yökoris-ohjaajana keväällä 2018. Syksyllä 2018 aloitin sitten myös osa-aikatyöt Hansan pop up -nuorisotilassa ohjaajana.

Tällä hetkellä työskentelen nuoriso-ohjaajana Hansassa ja vastaavana ohjaajana Yökoriksessa. Samalla suoritan nuoriso- ja yhteisöohjaajan ammattitutkintoa oppisopimuksella.

Kaikki työkaverit Turun NMKY:lla ovat tosi mukavia, esimieheni ovat tukeneet minua paljon työssäni. Pidän työstäni, koska voin sen kautta auttaa nuoria elämään hyvää elämää, esimerkiksi urheilun kautta. Olen luonteeltani sosiaalinen ja tykkään jutella nuorten kanssa ja auttaa heitä erilaisissa tilanteissa. Saan tukea työhöni muilta ohjaajilta ja meillä on hyvä työporukka.

Tulevaisuudessa haluan työskennellä nuoriso-ohjaajana ja haluan olla mukana kehittämässä nuorisotyötä Turussa. Haaveenani on myös kirjoittaa kirja monikulttuurisesta nuorisotyöstä, tämä on asia josta koen minulla olevan tietämystä kokemusteni kautta.