Maahanmuuttajapalveluiden Olavi lähti eläkkeelle

Turun NMKY:n maahanmuuttajapalveluiden pitkäaikainen erityisasiantuntija Olavi Katto lähti viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Olavi täytti tiistaina 21.1.2020 64-vuotta ja samalla juhlistettiin täytekakkukahveilla hänen eläkkeellelähtöään työntekijäkokouksen yhteydessä.

Olavi ehti olla yli kymmenen vuoden ajan maahanmuuttajapalveluiden kantava voima. Olavilla on loistava tapa kohdata ihmisiä, rauhallisesti ja asiakasta kuunnellen. Pitkä kokemus, useiden vuosien ulkomailla vietetty aika ja valtava määrä tietoa tekivät hänestä juuri oikean miehen maahanmuuttajapalveluiden työhön.

Viimeisen kahden vuoden aikana onkin maahanmuuttajapalveluissa tapahtunut paljon muutoksia. Paula Nurminen – ”mahkun” perustaja – siirtyi Turun NMKY:llä toisiin tehtäviin sovittelukoordinaattoriksi ja hänen tilalleen maahanmuuttajapalveluihin tuli Markku Estala. Markku jatkaa nyt hanketyöntekijänä ja uuden työparin rekrytointi etenee.

Myös työn luonne maahanmuuttajapalveluissa on muuttunut osaamisen suhteen eri painopistealueelle. Olavin vankka kokemus varsinkin miesten avioero- ja erotyöskentelystä on siirtynyt omien talous- ja raha-asioiden hallintaan, joka Markun eritysosaamisalaa. Päivittäinen perustyö on kuitenkin sitä, mitä varten maahanmuuttajapalvelut aikanaan on perustettu: aikuisten haasteita ja elämäntilanteiden muutoksia kokeneiden maahanmuuttajien auttamista. Palveluohjaus, joka on työn perusta, on edelleen vankasti paikoillaan ja hyväksi todettu. Maahanmuuttajapalveluissa kuljetaan asiakkaan rinnalla.

Koko Turun Namikan väki toivottelee Olaville rattoisia eläkepäiviä!