Partioharrastus jatkuu poikkeusoloista huolimatta

Maailma, Suomi, Turku ja Turun NMKY ovat eläneet poikkeusoloissa jo yli kuukauden. Osa lasten ja nuorten harrastuksista on jäänyt pakolliselle tauolle, kun kaikki kohtaamiset ja kokoontumiset on rajoitettu minimiin. Mutta partioharrastusta on voinut jatkaa poikkeusoloista huolimatta. Auran Tähti Poikien Kotkat-laumassa etäpartio kotikoloilla on sujunut reippaasti, Earth Hour-tapahtumaan osallistuen, hiilijalanjälkeä laskien ja kotona retkeillen.

Auran Tähti Poikien Kotkat-laumalaisten partioharrastus siirtyi joustavasti etätoimintaan jo heti viikolla 12, kun valtioneuvosto oli poikkeuslain käyttöönotosta päättänyt ja rajoitukset olivat astuneet voimaan. Toimintakanavaksi päätettiin ottaa tuttu sähköposti ja viestittelyä käydään vanhempien ja laumanjohtajien välillä.

Viikolla 13 sudenpennuille lähetetty viesti näytti tältä:

 

Tältä näyttivät Lennin suoritukset:

 

 

Seuraavan viikon tehtävänä oli järjestää kotona oma partioretki retkielementteineen: retkivarusteiden pakkaaminen, makuupussissa yöpyminen, retkipaikan siivoaminen.

Retkestään raportoi Elmo:

23.4.2020 Elmo / Kotkat-lauma ATP

Raportti Elmon Auran Tähtipoikien “Kotiretkestä”

Aloitin lauantai-illalla partiomme kotiretken. Mutta ensin päivällä pakkasin reppuni ja katsoin kaikki varusteeni. Ryhdyin heti rakentamaan majaa. Sitten, koska minulla oli karkkipäivä, sain syödä karkkia. Sen jälkeen pelasin kavereitteni kanssa. Sen jälkeen minun piti mennä iltapalalle ja hoitaa iltatoimet. Sitten menin nukkumaan. Nukuin hyvin.

Heräsin kolmelta aamulla. Sitten menin takaisin nukkumaan. Heräsin tavallisesti kuudelta aamulla. Sitten pelasin. Sitten menin aamupalalle. Sitten ryhdyin purkamaan majaani ja pakkaamaan tavaroitani. Kun kaikki tavarani oli pakattu, olin minun mielestäni suorittanut kotiretkeni.

Ja tällaisia kuvia liitettiin raporttiin:

 

Vanhemmat kommentoivat etäpartiointia:

“On hienoa että lapsen harrastus sai jatkua etänä. Tehtävät ovat olleet lapselle innostavia ja vanhemmille helppoja. Kun tietää että tutut partiokaverit puuhaavat saman tehtävän parissa, saa lisää motivaatiota. Pieni haaste, kuten yöpyminen olohuoneessa tai kynttilän sytyttäminen, on ollut juuri sopiva partiomainen lisä.”

 

Partiolainen on siis Aina valmiina – vaikka toimimaan poikkeusoloissa!