Turun NMKY:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Juha Lappalainen

Juha Lappalainen ja Paavo VilpoTurun NMKY:n puheenjohtajana vuodesta 2007 toiminut Paavo Vilpo luopuu tehtävästään vuoden 2020 lopulla. Yhdistyksen vuosikokous on 24.11. kokouksessaan valinnut uudeksi johtokunnan puheenjohtajaksi talousjohtaja Juha Lappalaisen. Lappalainen aloittaa tehtävässään vuoden 2021 alussa. 

Puheenjohtajuuden jättävä Paavo Vilpo on toiminut Turun NMKY:ssa 62 vuotta, vuodesta 1958 jolloin hän tuli partiolaiseksi Auran Tähti Pojat meripartiolippukuntaan. Näistä vuosista 42 Vilpo on kuulunut yhdistyksen johtokuntaan, toiminut varapuheenjohtajana 6 vuotta ja puheenjohtajana viimeiset 14 vuotta. ”Haikealtahan tämä puheenjohtajuudesta luopuminen tuntuu, Turun NMKY on aina ollut ja tulee olemaan myös jatkossa minulle erityisen tärkeää” kertoo Vilpo. Erityisiä asioita puheenjohtajuuden varrelta hän mainitsee mm. Harvan saaren leirikeskuksen rakennusprojektin käynnistämisen vuosina 2007-2008: ”silloin usein mietin että mitenköhän tästä taloudellisesti selviämme, olin jopa kauhuissani välillä! Mutta kaikki meni hienosti, Harvassa on nyt hienot puitteet leirien järjestämiseen ja yhdistyksen talous on kunnossa.”

Uudesta valitusta puheenjohtajasta Vilpolla on luottavainen olo ”Tunnen Juhan vuosikymmenten takaa, partiopoluilla olemme kohdanneet monenlaisissa haasteissa. Juha Lappalainen on oikealla tavalla tarkka ja hänellä on monipuolinen tuntemus Turun NMKY:n toiminnasta” hän summaa. ”Viime aikoina käymiemme keskustelujen perusteella olen aivan varma, että valinta on erinomainen!”.

Talousjohtaja Juha Lappalainen valittiin puheenjohtajaksi Turun NMKY:n syyskokouksessa 24.11. Vasta valittu puheenjohtaja Lappalainen on hänkin Auran Tähti Poika, ura Turun NMKY:ssa on alkanut partiolaisena ATP:n riveissä vuonna 1972, 48 vuotta sitten. ”Koen ikään kuin palaavani juurilleni, Turun NMKY on minulle henkinen koti, se on antanut minulle paljon” hän miettii. Lappalaisella on kokemusta monenlaisista rooleista yhdistyksessä katkeamatta vuodesta 72 tähän päivään asti: ”olen toiminut sekä vapaaehtoisena, luottamustoimissa että työntekijänä vuosien aikana. Edelleen olen jäsen Auran Tähti Pojissa ja Turun NMKY:n suunnistusjaostossa”. Juha Lappalainen arvelee, että saappaat, jotka Paavo Vilpo jättää ovat isot. ” Muiden johtokunnan jäsenten tuella uskon kuitenkin tehtävästä selviäväni ja ikipartiolaisena ainakin ’lupaan tehdä parhaani’!” Lappalaisen tehtävä puheenjohtajana alkaa vuoden 2021 alussa.

Lisätietoa:

Pääsihteeri Satu Alanen p. 040 828 9799 satu.alanen@ymca.fi