Paavo Vilpolle Hopeasusi nro 152

Lounais-Suomen partiopiirin paraatijuhlassa 22.8.2021 Turun NMKY:n kunniapuheenjohtajalle, partiojohtaja Paavo Vilpolle luovutettiin Suomen Partiolaisten Hopeasusi nro 152. Hopeasusi on Suomen Partiolaisten korkeimpia ansiomerkkejä ja huomattavimpia tunnustuksia. Se voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla ja suurella henkilökohtaisella panoksella vienyt partiotoimintaa eteenpäin, ja jonka toiminta on ollut aatteellisesti erittäin vahvaa ja vaikuttavaa.

Puheessaan Paavolle Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero mainitsi mm. miten Arkkipiispa Jukka Paarma kuvaa Paavoa partiolaisena: ”Paavo on kaiken aikaa sydämeltään partiolainen, mikä näkyy siinä reilussa oikeudenmukaisuudessa ja toisen huomioon ottamisessa, joka on tyypillistä hänelle.”

Paavolle luovutettu Hopeasusi on Auran Tähti Poikien toinen, ensimmäinen Hopeasusi, nro 4 luovutettiin partiojohtaja Uuno “Ukko Susi” Kivistölle vuonna 1934. Turun NMKY:n partiolaisille Hopeasusi on kolmas, KFUM Scouter Kamraternan Christoffer Taxellille luovutettiin Hopeasusi nro 118 vuonna 2013.

Turun NMKY onnittelee Paavo Vilpoa arvokkaasta ansiomerkistä!