Turun NMKY:n vuosi 2022 kuvina

Monialaisessa yhdistyksessä tapahtuu vuoden aikana paljon ja jopa monessa paikkaa yhtä aikaa. Alla olevien 11 kuvan voimin muistoja vuoden 2022 tapahtumista Turun NMKY:n ammattilaisten ja palkatun henkilöstön ohjaamana. Tämän lisäksi vapaaehtoisten toimijoiden ohjaamaa toimintaa riitti vähintäänkin saman verran. Kuvien mukana hetkeksi viime vuoden muistoihin!

Kuva: Linda Svarfvar

“Yökoris-vuorot pyörivät mahtavasti vuonna 2022. Uusi Raunistulan koulun lentopallovuoro on ollut suosittu! Katso päivitetyt vuorot @yokoristurku ja tule mukaan pelaamaan! 🙂

 

Liikkeellä hyvää oloa -ajatus voi viedä mitä erilaisimpiin paikkoihin! Rage Room oli yksi näistä, joissa ei hikeä säästeltyä ja jossa oli mahdollisuus purkaa kaikki tunteet pihalle hakkaamalla tavaroita ja huutamalla.

 

Musiikkiopiston lastenkonsertti teemalla “lastenlaulut” järjestettiin maaliskuussa – huilistina kuvassa Maija Valtonen.

 

Harvan saaren leirikeskuksessa tehtiin kunnostus- ja remontointitöitä lähes koko kesän ajan erilaisilla kokoonpanoilla. Kuvassa toimistotöistä maalaushommiin huhtikuussa jalkautuneet työntekijät asianmukaisissa suojavarusteissaan.

 

Saaristoriparilla Erakko-saaressa hiljennyttiin illalla luonnon oman ilta-tv:n ääreen. Muuta ei tarvittu.

 

”Mitäs me päivystäjät” – pitkäaikainen yhteistyö ja asiakkaiden auttaminen Turun AKK:lla jatkui perinteisellä oppilaitospäivystyksellä.

 

Tuija Parviainen aloitti kesän jälkeen Paula Nurmisen työparina katusovittelussa. Heti elokuussa päästiin kaikki työntekijät retkelle Harvan saareen työyhteisöpäivään, jossa käsiteltiin mm. globaalikasvatuksen ja kestävän kehityksen teemoja.

 

Katujengi-hanke eräänä syksyisenä iltana Turun Länsikeskuksessa. Olimme kauppakeskuksessa jalkautumassa ja sillä välin nämä kaikki menopelit/autot olivat tulleet paikalle. Nuoret olivat keksineet, että yllättävät meidät laittamalla menopelinsä/autonsa meidän kanssa samaan rivistöön ikään kuin meidän jengiksi.

 

Ohjaajakoulutusnuoret reippailivat neljän päivän ajan Repoveden kansallispuiston jylhänkauniissa maisemissa. Yöt olivat viileitä ja aamut kuulaita – illalla ja aamullakin herkuteltiin mm. croissanteilla ja kermavaahdolla 🙂

 

Normipäivä Nuorten kohtaamispaikka Toivossa 😉

 

KISE eli kiusaamista ehkäisevä toiminta työskenteli viime vuonna aktiivisesti yhdessä 7 eri koulun ja noin 300 oppilaan kanssa. Näiden tyyppien kanssa nähtiin usein ja tehtiin erilaisia harjoituksia ryhmissä, pareittain ja yksinkin. Kiusaamiseen on mahdollista puuttua ja siihen täytyy aina puuttua. Sen ennaltaehkäiseminen ja korjaaminen on pitkäjänteistä työtä ja halu muutokseen täytyy tulla nuorilta itseltään.

Kiusaamista ehkäisevä työ tavoitti kaiken kaikkiaan vuonna 2022 tuhansia nuoria, kun lasketaan mukaan tapahtumat, oppitunnit ja muut esiintymiset.