Harvan leirikeskuksen uusi kota käyttöön

Harvan uusi kota vihittiin käyttöön 22.9.2023. Aivan upea ja toiminnallisesti mahtava uudistus saaressa, jossa lisäkseni moni muukin on saanut kasvaa ja kehittyä vuosien varrella.

Melkoisen nostalgista samalla. 1980-luvun lopulla, kun itse Harvaan poikasena päädyin oli kodan paikalla nuotiopaikka. Silloinkin iltanuotio oli keskeinen osa leiriä ja yhteisöllisyyttä. Myöhemmin paikalle nousi kankainen lapinkota (jonka kankaanpoistosta ja asennuksesta kausittain riittäisi työvuosilta paljonkin tarinaa).

Uusi, uljas, hirsirakenteinen kota on NMKY:ltä hieno ja monivuotinen panostus, joka entisestään nostaa Harvan saaren käytettävyyttä.

Ihmiset ovat kuitenkin ne, jotka tuovat koko paikalle merkityksen. Lienee turha korostaa koko Harvan leirikeskuksen merkitystä monille sukupolville.

Oli hienoa saada olla kutsuttuna talkoolaisten illassa. Voin pienesti ylpeillä myös osallistuneeni kodan valmistumiseen, tosin yhden päivän lappeen laudoittamisesta suurin “jälki” lienee kodan kiertosuunnan määrittäminen, senkin tarkkanäköinen voi kuvista bongata. Suurin kiitos kuuluu aktiivisille talkoolaisille ja toki myös palkatulle henkilöstölle ponnistuksista kodan eteen.

-Olli Toivonen-