Blogi: Turun NMKY:n Maahanmuuttajapalvelut – 15 Vuotta Muutosten Äärellä

Juhlavuodet ovat aina erityisiä hetkiä pysähtyä, muistella ja katsoa tulevaisuuteen. Tänä vuonna Turun NMKY:n Maahanmuuttajapalvelut juhlii 15-vuotista taivaltaan. Syksyllähuivipäinen ihminen ja kartta 2008 maahanmuuttajapalvelut alkoivat lisääntyneestä tarpeesta neuvoa ja tukea asiakkaita Suomen yhteiskuntaan sekä tukea palveluohjauskeinoin maahanmuuttajia, jotka vieraassa yhteiskunnassa ovat joutuneet kohtaamaan erilaisia elämäntilanteen muutoksia.

15 vuoden aikana työntekijöiden vaihtuvuus on ollut pientä, tämä kertoo sitoutuneista työntekijöistä ja merkityksellisestä työstä. Toiminnan aloittivat Paula Nurminen ja Marianna Heikkilä, joka noin vuoden jatkoi muihin tehtäviin. Olavi Katto aloitti vuonna 2009. Paula ja Olavi toimivat työparina, kunnes Paula siirtyi talon sisälle katusovitteluhankkeeseen syyskuussa 2018 ja paikalle palkattiin Markku Estala. Katy Viljanen aloitti keväällä 2020 Olavin siirtyessään eläkkeelle. Pieni vaihtuvuus on aiheuttanut sen, että palvelu on aina ollut vahvasti henkilöitynyttä hankkeen työntekijöihin ja tämä on tukenut vahvan luottamuksen rakentamista asiakkaiden kanssa.

Kiireettömälle kohtaamiselle on yhä yhtä paljon tarvetta kuin toimintamme aloitusvuotena ja kiinnitämme huomiota erityisesti kestävän kotoutumisen aspekteihin. Kestävä kotoutuminen pyrkii vahvistamaan maahanmuuttajien mahdollisuuksia ja resursseja omassa elämässään sekä edistämään yhteiskunnallista monimuotoisuutta ja yhteenkuuluvuutta.

Maahanmuuttajapalveluissa työskentelevät Katy Viljanen ja Markku Estala

Näiden vuosien aikana olemme vahvistaneet yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, ja meistä on tullut entistä vakiintuneempi ja joustavampi toimija maahanmuuttajatyön kentällä. Hankeperusteisuus on antanut meille mahdollisuuden mennä aina sinne, missä meitä tarvitaan.

Juhlaseminaari pidetään joulukuussa teemalla kestävä kotoutuminen ja luvassa mielenkiintoisia puheenvuoroja!

🎉🎈🥳

Katy Viljanen

Kirjoittaja toimii asiantuntijana Turun NMKY:n Maahanmuuttajapalveluissa