Auran Tähti Pojat

Vuonna 2020 Auran Tähti Poikien perinteinen kololla ja retkillä toteutettava partiotoiminta koki suuria muutoksia koronapandemian takia. Suurista haasteista huolimatta Tähtipojat suoriutuivat näistä kunnialla, ja keväällä kaikki ryhmät pääsivät toteuttamaan etäpartiota, joka olikin kaikille täysin uusi kokemus. 

Viikoittaiset tehtävät ja niiden raportoinnit omalle johtajalle toivat partiotunnelmaa koteihin. Etäpartio vaati erityisesti ryhmänjohtajilta paljon uuden opettelua ja soveltamista, mutta heidän panostuksensa ansiosta lippukunnan lapsilla ja nuorilla oli mahdollisuus harrastaa koronakeväästä huolimatta. 

Kesällä pystyttiin toteuttamaan eripituisia purjehduksia kaikille ikäryhmille, ja onneksi näin, koska sehän on meripartion parasta antia. 

Syyskaudella ryhmät kokoontuivat sillä rajoituksella, että kaikki toiminta oli ulkona. Tämä näyttäytyi kuitenkin vain positiivisena muutoksena, partio-ohjelmaa voi toteuttaa onnistuneesti myös ulkona – ja samalla saa raitista ilmaa! 

Jatkossa ATP:ssa aiotaan varmasti hyödyntää keväällä opittuja etäpartion käytänteitä ja aktiviteetteja. Myöskään ulkona olemisesta ei olla luopumassa.