Olen saanut Namikalta hyviä kavereita ja hyvän mielen

Väinö ”Väiski” Kaukonen 93 vuotta

Väiski aloitti mieskuorotoiminnan rakennusmestarien kuorossa 1948. Lehti-ilmoituksen innoittamana haki myöhemmin Turun NMKY:n Mieskuoroon. Silloinen kuoron taiteellinen johtaja Lauri Karttunen hyväksyi koelaulujen jälkeen kolmesta uudesta hakijasta kaksi – joista toinen oli Väiski. Hän aloitti II-tenorina mutta on laulanut jo 10 vuotta I-bassoa.

Vuonna 1993 Lauri Karttunen ehdotti ikääntyville mieskuorolaisille, että perustetaan kuoro kun ”pojat” haluavat vielä laulaa. Ja näin perustettiin Seniorikuoro. Väiski on perustajajäsen ja ollut myös pitkäaikainen kuoron isäntä ja puheenjohtaja. Kuoroharrastus on ollut puolison kanssa yhteinen, sillä vaimo Anja toimi pitkään kuoron rahastonhoitajana ja kahvihetken yhtenä emäntänä. Mukana toiminnassa on saanut pysymään laulaminen ja reilu porukka.

vanha herra

Parhaita muistoja on paljon! Jokavuotiset kuoromatkat – Suomi on kierretty ympäri. Idästä länteen ja etelästä pohjoiseen. Sekä monet ulkomaanmatkat. Väiski muistelee erityisesti Norjan Bergeniä yhtenä parhaimmista paikoista missä hän on kuoron kanssa käynyt. Kuoromatkat yhdistivät mukavasti porukkaa. Myös Mauno Koiviston 60-vuotispäivillä esiintyminen Presidentinlinnan pihalla, kutsu linnaan kahville ja ”Manun” kädenpuristus on jäänyt Väiskin mieleen.

Tunnelmallinen joulukonsertti on jäänyt erityisesti mieleen vuoden 2019 namikatoiminnasta sekä soolona konserteissa laulettu ”Veteraanin iltahuuto”.

”Namikalta olen saanut hyviä kavereita ja hyvän mielen. Itse koen antaneeni yhteisölle oman vilpittömän panokseni”.

Seniorikuorossa on ollut hyvä sakki koko kuorotoiminnan ajan. Kaikki tullaan toimeen keskenämme.

Väiski on saanut useita kunniakirjoja kuorouran aikana, mm. Mieskuoroliitolta ja NMKY:n Maailmanliiton hopeisen ansiomerkin.