Pääkirjoitus

Toimintavuosi 2019 oli Turun NMKY:n yhtäjaksoisen toiminnan 126. vuosi. Ohessa on joukko lukuja, jotka kertovat toimintamme moninaisuudesta. Olemme näistä kohtaamisista todella ylpeitä!

Tässä vuosikirjassa esitellään yhdistyksemme toimintaa toimijoidemme itsensä kertomana. Kertomusten yhteyteen on liitetty ”tietolaatikko”, jossa on lyhyt esittely kyseisestä toimintaryhmästä ja sen toiminnasta. Näin on saatu koottua mielenkiintoinen kooste siitä, mikä on YMCA Turku ja miten yhdistyksemme koetaan jokapäiväisessä toiminnassamme.

Omasta puolestani haluan nostaa esille myös muutamia tähdenvälejä vuodesta 2019:

• Musiikkitoiminnassamme oli juhlavuosi, Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit juhli 100-vuotista toimintaansa. Keväällä järjestetty upea juhlakonsertti ja iltajuhla jäivät mieliimme yhtenä vuoden kohokohtana.

• Yhdistyksen partiotoiminnassa vietettiin myös juhlavuotta. Meripartiolippukunta Turun Tähti-Tytöt juhli 90-vuotista toimintaansa.

• Uutena toimintamuotona aloitettiin katusovittelutyö. Sen tarkoituksena on rikoksilla ja muulla huolta aiheuttavalla käyttäytymisellä oireilevan nuoren pysäyttäminen ja kokonaisvaltainen auttaminen. Hankkeeseen saatiin STEA:n rahoitus.

• Suomen NMKY:n toimihenkilöpäivät järjestettiin onnistuneesti Harvassa syyskuussa. Muiden veljesyhdistystemme aktiivit pääsivät näin tutustumaan upeaan leirikeskukseemme.
• Yhdistyksen johtokunta ja työntekijät kokoontuivat yhteiseen laivaseminaariin syyskuussa. Monipuolisten keskustelujen yhteydessä kirjattiin monia uusia ajatuksia jatkotyöstettäväksi yhdistyksemme kehittämiseksi.

• Vuoden aikana jouduttiin myös miettimään
yhdistyksen toiminnan laajuutta. Talouteen liittyvät realiteetit johtivat siihen, että kevätkauden jälkeen luovuttiin iltapäiväkerhotoiminnasta. Myös toimintamme Kauppakeskus Hansassa olevassa Pop Up -nuorisotilassa päättyi vuoden lopulla kun kaupunki kilpailutti toiminnan toteuttajan emmekä tulleet valituksi.

• Yhdistyksen johtokunta myönsi vuonna 2019 Veljekset Ketonen -rahastosta merkittävän summan stipendeinä FINYMCA7-koulutukseen osallistuneille, YMCA175 Lontoon tapahtumaan osallistuneille, Change Agents -nuorille sekä vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Omasta ja johtokuntamme puolesta haluan kiittää kaikkia tekijöitämme, jäseniämme, työntekijöitämme ja toiminnassamme mukana olleita, aktiivisesta toiminnan vuodesta 2019 ja pyyteettömästä työstä yhteisen yhdistyksemme hyväksi.

Nöyrä kumarrus ja lämmin kiitos myös työmme monille tukijoille. Ilman apuanne emme tähän olisi pystyneet.

Yhdessä puhalsimme yhteiseen hiileen ja tämän hehkussa on hyvä jatkaa vuodelle 2020!

Paavo Vilpo
Johtokunnan puheenjohtaja