Partiotoiminta

Partiotoiminta on yksi vanhimmista Turun NMKY:llä edelleen olemassaolevista toiminnoista. Ensimmäinen lippukunnista Auran Tähti Pojat perustettiin vuonna 1917 ja on samalla myös yksi Turun vanhimmista lippukunnista.

Partio on toimintamuotona käytössä koko YMCA:n maailmanlaajuisessa toiminnassa. YMCA-liike on aikoinaan ollut vaikuttamassa myös partioliikkeen syntyyn.

Aku-Petteri Sola, 20 vuotta

Olen liittynyt Auran Tähti Poikiin vuonna 2010 ja antanut partiolupaukseni 2011 – muutettuani Turkuun kaipasin harrastusta ja löysin suhteiden kautta ATP:n.

Partio on monipuolinen harrastus, josta saa halutessaan uusia ja haastavia tehtäviä. Kaverit ja purjehtiminen ovat myös tärkeitä syitä, miksi haluan pysyä toiminnassa mukana. ATP on paras lippukunta, jossa on kivoja ihmisiä ja hyvä tunnelma. Meillä on myös maailman hienoin partioalus, s/y Merisusi ja Suomen kaunein kolo.

Paras muistoni on Satahanka vuonna 2018 ja matkapurjehdus sieltä takaisin. Satahangalla tapasin muita meripartiolaisia ja pääsin juttelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Paluumatkalla Loviisasta purjehdimme yli yön, mikä oli ensimmäinen kertani ja upea kokemus. En nukkunut koko yönä. Viime vuonna kävin myös partiojohtaja-peruskurssin, mistä olen ylpeä ja se avaa uusia mahdollisuuksia, kuten se, että olen nykyään L-SP:n seikkailija-jaoston toiminnassa mukana.

ruorimies purjeveneessä

Viime vuonna purjehdimme paljon Merisuden ollessa vedessä ja purjehduskauden ulkopuolella retkeilimme Oriniemessä ja muualla Turun alueella. Pidimme kesäleirin Harvassa, jossa on aina kiva leireillä ja josta on helppo lähteä päiväretkille Sudella. Osallistuin myös Evolla järjestettyyn Johtajatulet-tapahtumaan, joka oli hieno uudenlainen leirikokemus.

Namikalta olen saanut merkityksellisen partioharrastuksen, kavereita ja mahdollisuuden päästä purjehtimaan.

Itse olen mukana mahdollistamassa lapsille mielekkään harrastuksen toteuttamista ja olen päässyt opettamaan purjehdustaitoja nuoremmille.

 

Roni Björkman 28 vuotta

Olen harrastanut partiota jo noin 20 vuotta, pienestä sudenpennusta johtajaan asti toimien eri tehtävissä lippukunnassa. Tällä hetkellä toimin KFUM:s Scouter Kamraterna lippukunnanjohtajana.

Partio minulle ei ole vain harrastus vaan myös elämäntapa ja se heijastaa hyvin omia uskomuksiani ja sitä mitä pidän tärkeänä. Uskon että partion kautta pystyn auttamaan ja opastamaan muita, varsinkin nuoria, ja samalla saan luovan ja hengellisen aktiviteetin vapaa-ajalleni.

Olen pysynyt mukana toiminnassa aktiivisena koska viihdyn omassa lippukunnassani erittäin hyvin ja saan olla samalla tavalla ajattelevien ja mukavien ihmisten ympäröimänä. Olen myös halunnut luoda lapsille ja nuorille harrastusta, joka opettaa niin käytännöllisiä kuin hengellisiäkin asioita.

kolme henkilöä kalliolla todistukset kädessään

Olen iloinen siitä, että meillä on myös hyvin aktiivinen ja ahkera vanhempain- ja tukijärjestö (Skuffen), joka mahdollistaa ilman suurempia murheita meidän toimintamme. Ilman Skuffenia emme pystyisi järjestämään samalla tavalla ja mittakaavalla tapahtumia, jotka tekevät meidän lippukunnastamme toimivan.

Meillä on ollut lippukunnassamme vilkas vuosi ja olemme pystyneet järjestämään paljon tapahtumia ja leirejä Paimioon mökillemme. Olemme myös purjehtineet purjeveneellämme (S/y Windis) koko purjehduskauden ajan.

Valitettavasti ei minulla ole ollut vuoden kuluessa aikaa tai mahdollisuutta osallistua namikan muihin tapahtumiin, mutta toivon että tulevana vuonna minulla on siihen mahdollisuus. Olisi myös hienoa nähdä enemmän yhteistyötä namikan eri toimintaryhmien välillä.

 

Kerttu Tuominen, 18 vuotta

Osallistun Turun Tähti-Tyttöjen partiotoimintaan ja toiminnassa mut on saanut pysymään kaverit, kivat tapahtumat ja johtaminen.

Vuodesta 2019 jäi mieleen oman ryhmän leiri ja Explo. Explo on samoajaleiri johon osallistui ympäri Suomea partiolaisia. Se painui mieleen hyvän menon takia eniten. Sain viettää siellä aikaa kavereiden kanssa ja löysin uusiakin kavereita ja tuttuja sieltä.

tyttö partiohuivi kaulassa