Leireillä on kavereita!

Joona, 11 vuotta

Osallistuin vuonna 2019 sporttileirille. Osallistuin leireille, koska olen ollut ennenkin Harvan leirillä. Sinne tulee usein aikaisemmilta leireiltä tuttuja. Leireillä on vapaa-aikaa riittävästi ja hyvää toimintaa. Se on kivaa myös että Harva on saari, on kiva uida meressä.

Vuoden 2019 sporttileirillä oli korikiipeilyä, kanoottiretki ja paljon muuta. Sain paljon ystäviä lisää, yhden kanssa menossa myös ensi kesänä sporttileirille!

Siiri, 9 vuotta

Osallistuin vuonna 2019 sporttileirille. Osallistuin leirille seuran ja kavereiden takia, kun Joona-veli meni sporttileirille niin halusin itsekin mukaan. Koska Harvassa on niin kivaa, kivaa touhua, pääsee pelaamaan Gagaball:a

Vuoden 2019 sporttileirillä oli kivaa ja kaikenlaisia kivoja juttuja, kuten korikiipeilyä, vesisotaa ja kaikenlaista muuta. Ja siellä oli kavereita!

lapset istuvat veneessä

tyttö kiipeää maitokoreilla

Paasikiven perhe: äiti Sini, isä Jari sekä lapset Juhana 13 v., Aurora 10 v., Adele 7 v. ja Lilian 5 v.

Aikanaan lähdimme ensimmäiselle perheleirille, koska se tuntui helpolta tavalta toteuttaa esikoisen kesälomatoive yön yli kestävästä telttaretkestä. Suunnitelma kuulosti hyvältä: joku muu järjestää ohjelman ja laittaa kaikki ruuat ja me saamme keskittyä nauttimaan yhdessäolosta sekä mukavasta tekemisestä & retkeilystä oman perheen kanssa sopivasti luonnon helmassa. Ensimmäinen leiri ylitti kaikki odotuksemme ja niinpä seuraavina vuosina kesälomasuunnitelmia tehdessä niin lapsilla kuin aikuisillakin oli ainoastaan yksi toive: perheleirille täytyy päästä. Ensi kesänä tuleekin meidän perheellä täyteen kymmenes kerta perheleirillä.

Perheleireillä on sopivasti kaikkea: mukavaa tekemistä, vapaa-aikaa, herkullista ruokaa ja ohjaajia. Leireiltä löytyy monenlaista puuhaa niin aikuisille kuin lapsillekin, jokaiselle jotakin. Kaiken kukkuraksi lähes aina lasten toiveet leirin ohjelmasisältöjen suhteen on onnistuttu toteuttamaan, joten en yhtään ihmettele lasten kommentteja siitä, mikä leireissä on parasta:

Lilian: ”Siellä on aina vaan niin paljon kaikkea kivaa tekemistä”

Aurora: ”Koska siellä on kaikki kivaa: kivaa ohjelmaa, kivat ohjaajat ja kivoja kavereita”

Adele: ”Koska possulinko on kivaa” ”Perheleiri on vähän niinku perinne jo meidän perheelle”

Juhana: ”Saari on mukava ja siellä on paljon tekemistä. Ohjaajat on tosi mukavia. Perheleirien pohjalta innostuin hakemaan myös rippileirille Harvan saareen ja ensi kesänä on siis sitä kautta hiukan erilainen leiri tiedossa. Jatkossa olis kiva päästä Harvaan lastenleireille apuohjaajaksi.”

Adele: ”Hauskin muisto viime kesän perheleiriltä on, kun sain itse suunnitella ja toteuttaa askartelemalla itselleni pahviset lenkkarikengät. Toiseksi hauskinta oli jalkapallo-ottelussa, jossa lapset pelas aikuisia vastaan”

Aurora: ”Hauskinta oli jousiammunta, kaikki yhteiset leikit ja melominen. Ja sit mä tykkään paljon myös askartelusta, viime kesänä tehtiin kaulakoruja ja rannekoruja puuhelmistä”

Lilian: ”Possulinko oli paras ja sit jousiammunta. Ja se kun pääsi korikiipeilemään, onkimaan ja melomaan.”

Juhana: ”Parasta on se, et leirit on aina yhtä hyviä, vuodesta toiseen. Gagaballin pelaaminen on yks mun suosikkijutuista, on aina ollut. Ja viime kesänä olin ekaa kertaa vanhin leiriläinen.”