Hansassa nuoria kohdattiin ihan normaalin arjen keskellä

Janne, 17 vuotta

Olen aloittanut käymään Hansan nuorisotilalla vuonna 2018, koska nuokkari vaihtoi paikkaansa Hansan Kultatalosta K-marketin viereen ja halusin nähdä tämän uuden paikan sekä työntekijät. Suurin osa kavereistani pyöri nuokkarilla, joten minä luonnollisesti olin menossa mukana.

Olen jatkanut nuokkarilla käymistä työntekijöiden sekä kavereideni vuoksi. Varsinkin vuonna 2018 oli tapana, että KAIKKI olivat nuokkarilla ja oli normaalia, että aina vapaa-ajalla tai koulun jälkeen mentiin nuokkarille kuluttamaan aikaa.

Paras muistoni on kesältä 2018, kun nuokkari oli viimeistä päivää auki ennen kesälomia. Pidimme kaverei den kanssa sairaan hauskaa! Olen uskaltautunut myös puhumaan työntekijöille asioista, joista en ole ennen puhunut kenellekään. Sain luottoaikuisia, joihin voin luottaa ja joille voin puhua kaikesta.

tyyppi nojailee pöytään

Se oli minulle suuri juttu syksyllä 2019, kun NMKY alkoi pitämään nuokkaria auki viitenä päivänä viikossa Turun kaupungin jättäytyessä pois. Pääsin näkemään luottoaikuisiani päivittäin.

Parasta, mitä olen saanut Hansan nuorisotilalta ovat työntekijät, joihin oikeasti voi luottaa ja heitä selvästi kiinnosti asiani ja vointini. Heille pystyi puhumaan, mistä vain ja olen saanut paljon tukea elämääni. Haluan antaa heille tsemppiä jatkoon ja osoittaa, että työ, jota he ovat tehneet on antanut paljon ja on ollut todella tärkeää.

Hansassa oleskelevat nuoret ovat usein hyvin kovaäänisiä, mutta suurin osa heistä on mukavia nuoria, joilla on nuorten ongelmia. Porukka on hyvin erilaista ja erilaisista taustoista ja kulttuureista. Nuokkarilla hyvin erilaiset porukat viihtyvät yhdessä ja varsinkin viimeisellä viikolla, kun NMKY piti nuorisotilaa auki, nämä ryhmät toimivat yhdessä ja pitivät kovaa ääntä nuorisotilan jatkosta, koska he eivät halunneet NMKY:n työntekijöiden lähtevän.