Jokainen kirjoittaa oman, ainutlaatuisen Namika-tarinansa

Alina Ainola, 25 vuotta

Olen Namikalla mukana nuoriso- ja Finymca- toiminnassa. Namikan nuorisotoiminta on mulle sydäntä lähellä, koska saan nuorista hirveästi voimaa. Mulle on tosi tärkeää nähdä, miten Namika vaikuttaa nuoriin, ja miten jokainen kirjoittaa oman, ainutlaatuisen Namika-tarinansa. Musta on kivaa olla nykyään kouluttamassa nuorempia sellaisissa asioissa, jotka on aikoinaan kasvattanut ja tukenut mua koulutusryhmäikäisenä, ja joita hyödynnän edelleen kymmenen vuoden jälkeen mun arjessa, työssä ja opinnoissa.

nuoren naisen hiukset hulmuavat

Vedän ystäväni kanssa joka toinen torstai-ilta Sohvaa, joka on yli 15-vuotiaille suunnattu hengailuilta Turun NMKY:n Bunkkerissa. Sohvan tarkoituksena on tuoda Namika-kaverit yhteen pelailun, kahvin sekä hyvien ja huonojen juttujen merkeissä. Sohva-toiminta on mulle henkireikä, sillä se pitää mut säännöllisesti ajantasalla Namika-huumorissa ja -ihmisten kuulumisissa.

Hain Finymca-koulutukseen pari vuotta sitten, koska olin kuullut siitä niin siistejä juttuja kavereilta. Onnekseni minut valittiin siihen, koska koulutuksen kautta maailmankatsomukseni ja ymmärrykseni on laajentunut valtavasti. Parhain Finymca-kokemukseni tähän mennessä on ollut opintomatka Gambiaan, jossa mm. vierailimme paikallisessa, Suomen NMKY:n tukemassa koulussa ja tutustuimme sen oppilaisiin ja opettajiin.