Seniorikuorolta vaihtui koronavuotena johtaja

Vuosi 2020 oli hyvin erilainen toimintavuosi seniorikuorossa johtuen ennen kaikkea koronaviruksesta mutta myös siitä että pitkäaikainen kuoron johtaja Heikki Rainio jäi siviilivirastaan eläkkeelle ja päätti tehdä vähän rajumman elämänmuutoksen viemällä muuttokuormansa Lapin tunturin juureen.

Koronavirus vaikutti seniorikuoroon jo keväällä kun riskiryhmiin nimetty miesjoukko sai lähinnä perillisiltään käskyn pysyä kotona, pois harrastuksista, tai ruokakassien tuominen ovelle loppuu.

Syksyn alkaessa ja koronan jatkuessa osallistumiseen vaikutti -joidenkin osalta – laulajien vaimoväki joka käski ukkojen pysyä kotona, kunnes tauti helpottaa.

Varsin suosittu taukokahvitus jätettiin pois jo keväällä ja harjoituksetkin pidettiin turvavälejä kunnioittaen.

Jonkin verran kuitenkin kokoonnuttiin ja syksyn aikana saatiin kuoroa johtamaan Virpi Vähäpassi niminen musiikkitaidoiltaan tunnustettu , ennestään kuorolaisille tuttu henkilö.  Hänen johdollaan hoidettiin muutama etukäteen sovittu esiintyminen ja vähän myös suunniteltiin kuoron tulevaisuutta. Virpin johtaessa kuoroa, tuntui että vihdoinkin oltiin oppimassa mitä tarkoittaa ” katsokaa johtajaa ”.

Näihin muutamaankin esiintymiseen jouduttiin osallistumaan supistetuin laulajakokoonpanoin koska osallistujamääriin annetut kovat rajoitukset olisivat ajaneet muut osallistujat ulkopuolelle.