Kuntokämpällä opastettiin käsihygienian merkityksestä

Kuntokämpällä tammi- helmikuu oli poikkeuksellisen vilkasta. Jaoston jäsenmäärä kasvoi niin, että oli edellisen kerran ollut vastaavalla tasolla vuonna 2014.

Sitten iski korona. Kuntokämppä oli suljettuna vuodesta kolme ja puoli kuukautta. Tänä aikana menetettiin paljon vakioasiakkaita. Myös lähes kaikki salivalvojat siirtyivät joulukuussa treenaamaan avoinna oleville yksityisille saleille.

kuntokämpän ollessa avoinna asiakkaille, siellä ohjeisttiin käsihygienian merkitystä koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Kaikki käyttäjät edellytettiin pyyhkimään toppaukset pesuaineella, tangot, kahvakuulat, käsipainot ja kahvat desinfioivalla aineella. Kun Kuntokämppä oli auki, maksimimäärä oli 15 asiakasta.

Asiakkaat ymmärsivät, että kyse on yhteisestä edusta, kun pidetään huolta puhtaudesta. Siksi joulukuussa tapahtunut sulkeminen tuntuikin ikävältä, kun oltiin jo opittu oikeille tavoille.

Kunhan korona poistuu ohjaamasta määräävästi toimintaamme, liikunnan monimuotoisuus tulee rikastuttamaan jatkossakin tapaamme pitää huolta terveydestämme.