Toiminnan strategiset valinnat – Koulutus- ja kilpailutoiminta

Ammattimainen koulutus- ja kilpailutoiminta on suunnitelmallista tiettyjen taitojen oppimiseen, sekä oman ja ryhmän tavoitteiden saavuttamiseen tähtäävää toimintaa.

Ohjaajakoulutukset

Turun NMKY järjestää ohjaajakoulutusta rippikoulun käyneille nuorille. Koulutus toteutetaan isoskoulutuksena, apujohtajakoulutuksena ja semijohtajakoulutuksena. Kukin koulutus kestää yhden talvikauden. Isoskoulutuksessa keskitytään ryhmänohjaamistaitoihin ja leiritaitoihin. Apujohtajakoulutus syventää isoskoulutuksessa opittua. Semijohtajakoulutuksessa harjoitellaan mm. leirin johtamista, muonitusta ja veneellä ajoa.

Ohjaajakoulutuksiin osallistuvista nuorista saadaan toimintaan taitavia, koulutettuja ohjaajia, jotka toimivat yhdessä työntekijöiden kanssa. Tavoitteena on pitää koulutuksiin osallistuvien nuorten määrä samana, toteuttaa laadukasta ja tavoitteellista koulutusta, sekä kehittää koulutusten sisältöjä.

Koulutukset toteutetaan ilta- ja viikonloppukoulutuksina. Koulutuksen käyneet voivat toimia erilaisissa ohjaustehtävissä leiri-, retki- ja kerhotoiminnassa.

Koripallojoukkuetoiminta

Turun NMKY toteuttaa Turun alueella hyvin ohjattua ja johdettua koripallo- toimintaa, joka on tavoitteellista, haastavaa, hauskaa ja kunkin osaamiselle ja motivaatiolle sopivaa. Koripallotoiminnan arvot ovat: ilo, oppiminen, kaveruus ja tavoitteellisuus.

Koripallotoiminnan strategian, tavoitteiden ja toiminnan luomiseen sekä arviointiin on perustettu kaudelle 2019-2020 valmennuksen ohjausryhmä. Ohjausryhmään kuuluvat seuran vastuuvalmentajat ja pitkään seurassa valmentaneet apuvalmentajat. Ohjausryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin.

Helmikuussa 2020 toistetaan palautekysely seuran toiminnasta junioreiden huoltajille ja toimihenkilöille. Palautekysely toteutettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2019 yhdessä Olympiakomitean kanssa.

Yhteisöllisyys on vahvasti mukana toiminnassa vuonna 2020. Seuran joukkueet pelaavat samanlaisilla peliasuilla ja jokaisella pelaajalla, valmentajalla sekä joukkueenjohtajalla on seurahuppari. Jatkossa vahvistetaan seuran yhteisöllisyyttä seuravaatteiden osalta yhdessä yhteistyökumppanin Macronin kanssa.

Seuralla on laadukkaasti toimivat joukkueet jokaisessa junioreiden ikäluokissa, aikuistasolla kaikissa Läntisen alueen sarjoissa sekä miesten valtakunnallisessa 1A -divisioonassa. Valmennuksen ohjausryhmän avulla vahvistetaan oppimisen lisäksi urheilullista menestystä kaikissa ikäluokissa.
Valmentajarekrytointia sekä valmentaja- ja toimitsijakoulutusta tehdään jatkuvasti ja järjestelmällisesti.

Uusia yhteistyötapoja kumppaneiden kanssa toimivalle yhteistyölle kehitetään. Näiden avulla mahdollisimman monen juniorin olisi taloudellisesti mahdollista harrastaa, kilpailla ja menestyä koripallossa.

Seura on sitoutunut tupakka- ja muiden nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn, mm. kieltämällä näiden käytön harjoitus- ja kilpailutilanteissa.

Suunnistus

Suunnistustoiminnan päätavoitteena on jäsenten osallistuminen joukkue- kisoihin. Kilpailuihin kootaan joukkueita ensisijaisesti seuran jäsenistä, joita täydennetään tarpeen mukaan muista seuroista, partiolaisista tai tuttavapiiristä.

Tavoitteena on osallistua joukkueella/joukkueilla seuraaviin kisoihin: Jukolan viesti, Halikko-viesti, Finn-spring-viesti, SM- ja AM-viesti, Tus:n nuorisoviesti ja kevätyönviesti.

Lisäksi seuran jäseniä kannustetaan osallistumaan henkilökohtaisiin kilpailuihin mahdollisimman suurella osallistujamäärällä. Erityisesti seuraaviin henkilökohtaisiin kilpailuihin osallistumista kannustetaan: Veteraanien MM-kisat (Slovakia), Paikalliset Rogaining-sprint-kisat,
talvikaudella TuMe:n StreetO-kisat.

Jukolan viestiä varten pidetään kolme katsastuskilpailua paikallisilla kuntorasteilla sekä kaksi testilenkkiä.

Seuran oma kilpailu Avoin Antin Syyserikoinen järjestetään syksyllä. Lisäksi yritetään saada Turun Suunnistajilta Neo-rastien järjestelyvuoroja.

Musiikkiopisto

Turun NMKY:ssä toimii taiteen laajan oppimäärän opetusta tarjova musiik- kiopisto. Musiikkiopistossa voi opiskella kaiken ikäiset musiikin harrastajat.

Musiikkiopiston tavoitteena on järjestää laadukasta ja kasvattavaa musiikinopetusta, antaa mahdollisuus musiikin harrastamiseen ja siinä kehittymiseen, sekä huomioida toiminnassa myös erityistä tukea tarvitsevat oppijat.

Opetusta annetaan laulussa ja pianon, viulun, huilun, kitaran, pienkanteleen ja ukulelen instrumenttiryhmissä sekä bändisoittimissa. Musiikkiopistossa järjestetään myös erityistä tukea tarvitsevien bändiopetusta. Musiikkiopisto osallistuu Lasten musiikkijuhlat 2020- tapahtumaan ja Suureen yhteislaulutapahtumaan. Opettajat pitävät oman opettajakonsertin.

Aura Brass Band

Aura Brass Bandin tavoitteena on tehdä eurooppalaista brass band-kulttuuria paremmin tunnetuksi Varsinais-Suomen alueella.

Aura Brass Band pyrkii olemaan esillä valtakunnallisella tasolla osallistumalla mahdollisuuksien mukaan Suomessa järjestettäviin puhallintapahtumiin, -kilpailuihin sekä tekemällä yhteistyötä muiden suomalaisten brass bandien kanssa. Tavoitteena on myös houkutella lisää nuoria soittajia vaskimusiikin pariin.

Erityisenä tavoitteena tulevalle toimintavuodelle on soittajamäärän kasvattaminen ja sen myötä toiminnan monipuolistaminen. Tavoitteen saavuttamiseksi Aura Brass Bandin harjoitusaika on siirrettävä arkipäivälle, mielellään torstai-iltaan. Harjoitustilan tulisi olla akustisesti sellainen, jossa myös kuulonsuojelulliset näkökohdat voidaan ottaa huomioon.

Vuonna 2020 on tavoitteena pitää 35 harjoitusta sekä esiintyä maalis-/huhtikuussa kevätkonserttissa trumpetisti Tero Lindbergin kanssa Sigyn-salissa, toukokuussa Partioparaatissa Auran Tähti Poikien marssirivistössä ABB:n signaalitorviryhmänä sekä Turun Puhallinmusiikkijuhlilla Forum Marinumissa, kesäkuussa Naantalin Musiikki-juhlilla, elokuussa Taiteiden yössä sekä joulukuussa Joulukonserteissa Naantalissa ja Turussa.

Mieskuoro Naskalit

Mieskuoro Naskalit on musiikillisesti korkealle tähtäävä ja sosiaalisesti hul- lunhauska yhteisö. Kuoro jatkaa järjestelmällistä työtään taiteellisen tason nostamiseksi ja laulajiston kasvattamiseksi.

Viime vuosina onkin säännöllisesti saatu rekrytoitua mukaan uusia nuoria laulajia ja tämä tulee olemaan jatkossakin tavoitteena jotta kuoro säilyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa.

Vuosittain toistuvien tapahtumien lisäksi pyritään järjestämään motivaatiota kasvattavia ulkomaankonserttimatkoja tai kuorokilpailuihin osallistumisia.

Vuonna 2020 Turun NMKY:n mieskuoro elää 100-vuotisjuhlavuoden jälkeistä aikaa. Toiminta
pidetään edelleen mielekkäänä ja sopivan haastavana aktiivisen juhlavuoden jälkeen.

Vuoden aikana pidetään kaksi harjoitusleiriä sekä mieskuoron perinteiset vuosijuhlat. Keväällä osallistutaan Helsingissä järjestettävään Madetoja-kuorokilpailuun, pidetään yhteiskonsertti naiskuoro Resonuksen ja Puolalanmäen sekakuoron kanssa. Kesäkuussa tehdään ”juhlavuosimatka” Bulgariaan kuorofestivaaleille. Syksyllä järjestetään Halloween-spektaakkeli yhdessä Aino-kuoron kanssa. Joulukuussa ovat vuorossa loppuunmyydyt joulukonsertit ympäri Turkua sekä joulurauhanjulistus johon osallistutaan.

Aino-kuoro

Aino-kuoro on monipuolinen naiskuoro, joka taiteellisen johtajansa Satu Luukkosen osaavissa käsissä taipuu niin suomalaisen kansantaruston tunnelmiin, klassiseen tyylilajiin kuin kevyempään musiikkiin, jonka teemoissa tuntuu elämä kaikissa sävyissään.

Kuoro harjoittelee viikoittain ja pitää kevät- ja syyskaudella viikonloppuna 1-2 päiväisen kuoroleirin. Lisäksi pikkuryhmäohjelmiston harjoittelua varten pidetään leiri Harvan saaressa.
Helmikuussa 2020 kuoro osallistuu Sulasolin Varsinais-Suomen piirin järjestämään Maininki Rajaton Vol. 2 -koulutusristeilyyn.

Kevääksi/kesäksi kuorolla on suunnitteilla yhteiskonsertit mieskuoro Eugan kanssa ja syksyllä 2020 Ainot ja mieskuoro Naskalit pitävät yhteisen Halloween-konsertin. Lisäksi kuoro osallistuu Aurajoella raikaa -tapahtumaan ja jo perinteeksi muodostunut yhteistyö Lions Club Turku/Auran kanssa jatkunee Pyhäinpäivän vanhainkotikiertueen merkeissä. Joulukonsertteja järjestetään kaksi.

Seniorikuoro

Turun NMKY:n Seniorikuoro on laulanut ja laulattanut jo vuodesta 1993 vaihtelevin ohjelmistoin niin kirkoissa kuin erilaisissa konserttipaikoissa. Mieskuoro koostuu elämän eri aloilla pitkän päivätyön tehneistä ja jo eläkkeelle siirtyneistä miehistä. Kuoroa johtaa Heikki Rainio.

Seniorikuoro pitää lauluharjoituksia kerran viikossa syyskuun alun ja toukokuun lopun välisenä aikana. Kuoro jatkaa konserttitoimintaa.

Seniorikuoro esiintyy pääyhdistyksen tilaisuuksissa, vanhainkodeissa ja kirkoissa, järjestää oman joulujuhlan, joulukonsertin sekä kahvikonsertin. Kuoro jatkaa kummikuorotoimintaa Mäntyrinteen vanhainkodin kanssa.