Varsinainen toiminta – liikunta

Liikunta ja urheilu liikuttaa Turun alueella viikoittain satoja aktiivisia liikunnan harrastajia ja tavoitteellisia urheilijoita. Toimintaa koordinoivat yhdistyksen päätoimiset työntekijät apunaan monet ammattitaitoiset ja osaavat oto- ja talkoovalmentajat.

Nuorilla on mahdollisuus liikkua ja kehittyä positiivisella tavalla turvallisessa ympäristössä, vastuullinen toiminta liikunnassa ja urheilussa on meidän yhteinen asiamme. Toiminnan keskeisenä vahvuutena on yhteisöllisyys. Liikunta ja urheilu on avointa ja kaikille tarkoitettua iloista ja tavoitteellista toimintaa.

Sukellus

Sukellusjaoston tavoitteena on tarjota jäsenistölleen turvalliset, edulliset ja asianmukaiset puitteet sukellusharrastukselle. Lisäksi jaosto tarjoaa junioritoimintaa: Snorkkelikerho tarjoaa lapsille ja nuorille helpon ja turvallisen kosketuspinnan sukeltamiseen.

Jaoston toiminnan “punaisena lankana” on turvallinen sukeltaminen ja mukava yhdessäolo.

Jaosto järjestää kerhoiltoja, viikkosukelluksia ja sukellusreissuja. Lisäksi kevätkaudelle on varattuna uimahallivuoroja joilla päästään harjoittelemaan taitoja ja testaamaan varusteita. Turvallista sukeltamista pyritään edistämään mm. jatkamalla lähilouhosten opasnaru -projektia.

Snorkkelikerho kokoontuu uimahallilla noin joka toinen sunnuntai kevät- ja syyskaudella.

Kuntourheilu

Kuntourheilujaoston päätoimintamuoto on kuntosalitoiminta. Sali sijaitsee osoitteessa Kaskenkatu 10. Sali on auki tagi-asiakkaille 101 tuntia viikossa.

Kuntourheilujaosto pelaa myös salibandyä lauantaisin Wäinö Aaltosen koululla klo 14.30 – 16.30.

Jaoston toiminta on tarkoitettu 15-vuotta täyttäneille.

Toiminnan tavoitteena vuonna 2021 on saada lisää uusia kuntosalikävijöitä, koska covid-19 -viruspandemia karsi kävijöitä vuoden 2020 aikana. Myös Ammattikorkeakoulun siirtyminen Sepänkadulta Lemminkäisenkadulle on matkan pidentyessä katkaissut luonnollisen asiakasvirran salille. Toimia tehdään aktiivisesti sen eteen, että sali pysyisi auki ja ihmisillä olisi turvallinen ympäristö, missä treenata.

Kuntokämppä 40-vuotta

Jaosto juhlii Kuntokämpän ikääntymistä syksyllä, jos mahdollista salilla toimivien vapaaehtoisten kesken liikunnallisissa merkeissä.

Koripallojoukkuetoiminta

Turun NMKY koripallo tarjoaa laadukasta, tavoitteellista, haastavaa ja hauskaa koripallotoimintaa pikkususista aina aikuisten harrasteryhmiin.

Seurassa on joukkueita jokaisessa junioreiden ikäluokassa ja alueen aikuisten sarjoissa. Turun NMKY:n pelaajapolun lippulaiva edustusjoukkue pelaa menestyksekkäästi miesten 1.divisioonassa.

Vuoden 2021 tavoitteena on harjoitusympäristön kehittäminen yhteisöllisyyden ja laadukkaan harjoittelun jatkuvuudelle, jossa valmennuksen yhteistyö on isossa roolissa. Seuralle luodaan oma testipatteristo fyysisten ominaisuuksien mittaamiseen seuran kaikille junioreille.

Koko seuran yhteisiä tapahtumia lisätään ajatuksella, että juniorit ja aikuispelaajat tuntevat kuuluvansa Turun Namikaan ja omaan toimintaympäristöönsä.

Vanhemmat juniorijoukkueet ja edustusjoukkue menestyvät kansallisissa sarjoissa ja nuorten maajoukkuetoimintaan kutsutaan mukaan Turun NMKY:n junioreita. Jokaiselle tarjotaan oman tavoitteensa mukaista toimintaa mahdollistaen oman ja joukkueen unelmien toteutumisen.

Tavoitteena on harrastajamäärien kasvattaminen nuoremmissa ikäluokissa ja Turun NMKY:n koripallon tunnettavuuden lisääminen Turun alueen alakouluissa ja nuorten keskuudessa.

Koripalloliiton ja olympiakomitean kanssa aloitetaan yhteistyö kouluihin suunnatusta koripallon 3X3 liikuntatunneista. Suomen Koripalloliiton pilottiseuroina hankkeessa ovat Turun ja Helsingin NMKY:t.

Joukkueet harjoittelevat laadukkaasti seuran arvojen ja tavoitteiden mukaisesti. Turun NMKY:n valmennuksen ohjausryhmä toteuttaa ja mahdollistaa valmennuksen kouluttautumisen sekä seuran sisäisesti että mm. Suomen Koripalloliiton järjestämillä koulutuksilla.

Olympiakomitean 3X3 hanke toteutuu Turun alueella Turun NMKY:n innostavien valmentajien toimiessa ohjaajina tapahtumissa.

Seura on sitoutunut tupakka- ja muiden nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn mm. kieltämällä näiden käytön harjoitus- ja kilpailutilanteissa.

Suunnistus

Suunnistusjaoston toiminnan päätavoite on joukkuekisoihin osallistuminen. Näihin kootaan joukkueita, joihin otetaan täydennyksiä tarpeen mukaan muista seuroista, partiolaisista tai tuttavapiiristä.

Jukolan viesti on vuoden pääkilpailu ja sitä varten järjestetään keväisin kolme katsastusta alueen kuntorasteilla sekä kaksi testilenkkiä Ruissalossa.

Vuoden mittaan järjestetään suunnistustapahtumia myös itse toiminnan rahoittamiseksi mutta toki myös siksi, että se on ihan hauskaa. Antin syyserikoinen on saatu vakiintumaan syksyn ohjelmistoon.

Viikoittainen toiminta tapahtuu oma-aloitteisesti Turun alueen kuntorasteilla suunnistaen – paremmaksi suunnistajaksi kehittyminen on omatoimista. Kolmesti vuodessa kuntorasteilla kamppaillaan henkilökohtaisesta jaostonmestaruudesta: kevät-talvella sprintti ja syksyllä normaali- sekä yösuunnistus.

Uusi kausi aloitetaan uuden puheenjohtajan vetämänä. Joukkuekisoihin osallistuminen pysyy toiminnan päätavoitteena. Itse järjestettävien kilpailujen toteutuminen pyritään saamaan vakiinnutettua, jotta päästäisiin joukkuekisoihin osallistumisten rahoitusongelmista.

Keinoja jäsenmäärän kasvattamisen etsitään. Yhden vuosittaisen Rogaining-sprint-kisan järjestely näyttää vakiintuvan jaoston ohjelmaan ja se auttaa ratkaisevasti taloustilannetta. Lisätyövoimaa tapahtumien järjestämiseen tarvitaan.