Mukava yhdessäolo sukellusjaoston toiminnan punaisena lankana

Sukellusjaoston alkuvuosi meni aika tavalla hiljaiselon merkeissä. Snorkkelikerho joutui jäämään tauolle lähes koko kevääksi eivätkä laitesukeltajatkaan päässeet käyttämään allasvuorojaan. Koronarajoitukset sulkivat uimahallit. Syyskaudella snorkkelikerho pääsi vihdoin aloittamaan toimintansa kutakuinkin normaalisti. 

Miten sitten ylläpidettiin jaoston toimintaa kokoontumisten kannalta hiukan haasteellisissa olosuhteissa. Alkuun kerhoiltoja järjestettiin etänä, netin välityksellä. Etänä tapahtuvat kokoontumiset eivät kuitenkaan korvaa oikeaa sosiaalista toimintaa. Siksipä olikin todella mukavaa, kun rajoitusten hellittäessä saatiin kokoontua pitämään kerhoiltoja omiin tiloihin Bunkkerille. Kahvi ja pulla maistuvat paljon paremmilta, kun on hyvää seuraa ympärillä. Mukava yhdessäolo on kuitenkin yksi jaoston toiminnan punaisista langoista.

Vuoden aikana kuitenkin sukellettiin ahkerasti . Käytännössä joka viikko oli äkkilähtöjä tai suunniteltuja viikkosukelluksia. Sukellettiin niin lähilouhoksilla, Polydecolla merellä kuin viikonloppuretkien muodossa mm Kaatialan kaivoksella. Kokoontuminen ulkona koettiin turvalliseksi tavaksi olla yhdessä. Ja todistetustihan korona ei vedessä tartu ja leviä, joten sukeltajien oli helppo huolehtia koronaturvallisuudesta.

Mikä sitten auttoi porukkaa jaksamaan miettiä toiminnan jatkuvuutta varsin haastavissa puitteissa? Porukka on aivan mahtava, sillä on yhteinen harrastus ja yhdessä tekemisen meininki. Tämä hyvä fiilis mikä porukassamme vallitsee, näkyy ja kuuluu ja vetää jäseniksi myös kauempana asuvia. Osalle sukeltaminen on intohimo minkä ympärillä lähes kaikki vapaa-aika pyörii. Toisille se on harrastus muiden joukossa. 

 

Turun NMKY:n sukellusjaoston jäseninä on kaiken ikäisiä sukellusparistaan ja sukellusympäristöstään huolehtivia sukeltajia – sekä naisia että miehiä. Jäsenistö ulottuu vasta- aloittaneista lomasukeltajista kokeneisiin tekniikkasukeltajiin.

Sukellusjaoston toimintaan kuuluu myös 7-14-vuotiaille tarkoitettu snorkkelikerho, jossa opiskellaan snorkkelisukelluksen perustaitoja sekä pelataan ja leikitään vedessäkoulutettujen ohjaajien kanssa.