Oppilaiden kaipuu esiintymään

Paluu lähitunneille haasteellisen etäopetusjakson jälkeen oli niin oppilaista kuin opettajistakin vuoden ehdottomia ilonhetkiä. Vaikka etäopetus lisäsi työmäärää niin uusien etäopetustapojen käyttö avasi myös uusia mahdollisuuksia. On kätevää, jos oppilaan kuljetukset eivät onnistu tai muutoin on estynyt että soittotunteja on mahdollista pitää myös etänä. Iloisia yllätyksiä opettajalle on myös oppilaan videoterveiset soitettavasta kappaleesta.  Asia jota ei ennen pandemiaa juurikaan tapahtunut.

Toisaalta yhdessä tekeminen, musiikin soittaminen ja sen välitön vaikutus samassa tilassa on jotain sellaista jota ei pysty täysin pidempien matkojen kautta välittämään. Monet muistelivat joulukonsertin ihanaa tunnelmaa ja livemusan voimaa uuden kauden alkaessa. Videoidut konsertit tulivat katsottua monen monta kertaa ja kaipuu esiintymään oli monella oppilaalla suuri. 

nuori viulisti soittaa viulua

 

 

Turun NMKY:n musiikkiopisto tarjoaa taiteen laajan oppimäärän opetusta. Musiikkiopistossa voi opiskella kaiken ikäiset musiikin harrastajat.

Opetusta annetaan laulussa ja pianon, viulun, huilun, kitaran, pienkanteleen ja ukulelen instrumenttiryhmissä sekä bändisoittimissa.