Rakkaudesta tähteen, toveruuteen ja tikkupullaan

Yhteisöllisyys kannatteli Turun Tähti-Tyttöjä myös toisena koronavuonna. Kesän purjehduskausi onnistui hyvin, mutta viikkotoimintaa ja viikonloppuretkiä jouduttiin jälleen siirtämään lyhyellä varoitusajalla etäpartioksi. Toisaalta etäpartio tuotti erityisen paljon iloa tilanteessa, jossa kaikki muut harrastukset ja menot olivat tauolla. Keväällä 2021 järjestetty etäyöretki sai paljon positiivista palautetta ja kiitosta perheiltä.

Etäyöretki järjestettiin maaliskuussa. Retki alkoi lauantaina Haunisten altaalta omatoimiosuudella. Haunisten altaalle oli tehty rastirata, jonka sudenpennut ja seikkailijat saivat käydä kiertämässä oman perheen kanssa. Rasteilla tehtiin partioaiheisia juttuja ja tutustuttiin partio-ohjelmaan. Perheet pääsivät muun muassa leikkimään Kimin koetta, tutustumaan jokamiehenoikeuksiin ja laulamaan Metrin pitkän makaronin. 

Illalla kokoonnuttiin yhteiseen ohjelmaan Teamsiin. Ennen ohjelmaa jokainen retkeläinen rakensi itselleen majoitteen seuraavaksi yöksi. Illan aluksi pääsimmekin tutustumaan hienoihin ja tyylikkäisiin majoitteisiin. Sitten leikittiin Tuo minulle –leikkiä ja jakauduttiin breakout-huoneisiin suunnittelemaan iltaohjelmaa. Sudenpennut tekivät tietokilpailun ja seikkailijat sketseja ja adjektiiviaukkotarinan. Lopuksi vietettiin yhteinen iltaohjelma ja kuunneltiin leirilauluja Youtubesta. Iltasadun ja sisaruspiirin jälkeen olikin jo etäyön aika.

Hyvin nukutun etäretkiyön jälkeen jatkettiin aamulla Teamsissä tekemällä yhdessä aamupalaa. Aamupala syötiin ulkona retkiastioista. Aamupalan jälkeen taiteltiin vielä yhdessä origameja. Niistä tulikin tosi hienoja! Etäretki sujui oikein hienosti ja oli kiva olla yhdessä pitkästä aikaa. Retken aikana suoritettiin myös tättärien oma ja ainutlaatuinen etä2021 –partiomerkki. 

Rakkaudesta Tähteen, toveruuteen ja tikkupullaan toteutui hyvin siis myös koronavuonna <3

 

 

Partiotoiminta on yksi vanhimmista Turun NMKY:llä edelleen olemassaolevista toiminnoista. Ensimmäinen lippukunnista Auran Tähti Pojat perustettiin vuonna 1917 ja se on samalla  yksi Turun vanhimmista lippukunnista.

Partio on toimintamuotona käytössä koko YMCA:n maailmanlaajuisessa toiminnassa. YMCA-liike on aikoinaan ollut vaikuttamassa myös partioliikkeen syntyyn.  

Kaikki Turun NMKY:n partiolaiset ovat myös Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäseniä. Lippukunnat noudattavat toiminnassaan Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa.

Turun NMKY:ssa toimii kolme partiolippukuntaa:

Meripartiolippukunta Auran Tähti Pojat

Meripartiolippukunta Turun Tähti-Tytöt

KFUM:s Scouter Kamraterna – Scoutkåren Koffan

Lippukuntien kokoontumispaikat eli  kolot sijaitsevat Sirkkalankatu 27 – Kaskenkatu 10 -kiinteistöissä. Lippukunnilla on myös omat koulutusaluksensa joilla partiolaiset purjehtivat Itämeren alueella kesäaikaan.

Auran Tähti Poikien taustalla toimii tukiyhdistys Auran Tähti Poikien Tuki ry (APTU).

KFUM:s Scouter Kamraternan taustalla toimii tukiyhdistys Scoutkåren Kamraternas Föräldra- och understödsförening r.f (SKUFFEN)