Virpi Vähäpassi johtamaan seniorikuoroa

Seniorikuoro eli toivorikkaissa tunnelmissa vuoden alkaessa, että nyt mennään kun uudet tuulet puhaltavat.

Kuoro oli nimittäin saanut taiteelliseksi johtajaksi, ensi kertaa kuoron historiassa, naisjohtajan, nimeltään Virpi Vähäpassi. Edellisen vuoden lopussa vaihto tapahtui mutta sattuneista pandemia syistä ei hänen johdollaan ehditty tekemään oikeastaan mitään.

No sitten kävi niin että kevät kului, mutta laulajat pysyivät kotonaan kun korona laittoi ovet säppiin yhteisiltä kokoontumisilta. Porukka toki piti yhteyttä toisiinsa ja yhdessä mietiskeltiin joko ensiviikolla painellaan Sirkkalankadun ovikoodeja. Kevät meni, ei paineltu koodeja.

Syksy saapui ja lupa kellariin tuli. Kuorolaiset tekivät suunnitelmia tulevaa ajatellen. Virpillä ideoita riitti ja aina maakuntia myöten saatiin kutsuja tulla kylille laulamaan. Pelkona oli kuitenkin se että moniko varttunut lauluveikko vielä riviin saapuu vai onko harrastusinto laantunut kotona vietetyn pitkän tauon aikana.  Pelko oli turhaa ja sama sakki saapui paikalle ja tuttu kahvitaukopulina kiiri vanhaan malliin.

Kuoro kävi muutamilla keikoilla mm. Ruusukorttelissa vanhalla tottumuksella, 80v. -synttäreillä Kaarinan seurakuntalaisille ja saipa eräs synttärisankarikin kuulla laulua oikein tilattuna.

Laulunjohtaja Virpi kutsui kuoronsa Itsenäisyyspäivän tilaisuuksiin Kiskoon, jossa toimi Kanttorina. Seniorikuoro menikin oikein porukalla bussilla paikalle, hoisi laulut ja söi sopat sekä muutenkin vietti yhteisesti perheiden kanssa mukavna pyhäpäivän Kiskon maisemissa.

Joulukuun puoliväliin ehdittiin ja kerittiin pitämään joulukonserttikin Maarian kirkossa, mutta sitten laitettiin taas maskit poskille ja nuotit ylälaatikkoon kun virus ilmoitti tulostaan ja kokoontumiskielto alkoi.

Kuoron syyskokouksesssa vaihdettiin, omasta tahdostaan luopunut, puheenjohtajana runsaan kymmenen vuotta toiminut Kalevi Niemelä, isäntänäkin aikaisemminkin toimineeseen Vesa Vainioon.

Myös ansioituneet kuoroveljet palkittiin vuosimerkeillä ja aktiivinen naisväki sai suut makeuttavaa suklaata kiitokseksi kuoroveljistä huolehtimisesta.

 

 

Seniorikuoro pitää yllä Turun NMKY:n varttuneempien mieskuorolaisten niin laulullista taitoa kuin henkistä vireyttä. Kuoron keski-ikä on yli 70 vuotta ja laulutaito on edelleen korkeatasoista.