Rippikoulut

Onnistumisena vuodesta 2021 voidaan pitää sitä, että kevään rippikoulujuttujen muutoksista/peruuntumisista huolimatta rippikoulujen leirijaksot pystyttiin pitämään suunnitellulla tavalla.

Riparityöntekijöiden sitoutuminen työhön ja selvästi yhteinen työnäky helpottivat asioista sopimista ja se tuki jaksamista.

Rippikoulutiimi on mahtava. Rippikoulutyöntekijöiden ja erityisesti Heidi-papin joustavuus on vertaansa vailla. Meillä on hyvä fiilis porukassa.

Iloa rippikoulutyöhön toi riparikesän onnistuminen suunnitellulla tavalla.

Vaikeinta oli keväällä tilanteiden muuttuminen lähes viikoittain. Pitemmän tähtäimen suunnittelu ja tilanteisiin valmistautuminen oli lähes mahdotonta. Tilanne helpottui, kun päätimme suunnitella yhden rippikoulutapaamisen kerrallaan, sen aikaiset rajoitukset huomioon ottaen ja vain noin viikko ennen tapaamista; silloin rippikoululaisten ja huoltajien ajan tasalla pitäminen ei ollut jatkuvaa soutamista ja huopaamista.

 

 

Rippikouluja on järjestetty Turun NMKY:ssa vuodesta 1981. Rippikoulut järjestetään yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. Leirejä on järjestetty kolme ja ne on järjestetty toiminnallisina leireinä. 

Rippikouluun kuuluvat ennakkotapaamiset on järjestetty edeltävän talven aikana.

Turun  NMKY:n rippikoulun käyneistä noin puolet jatkaa isoskoulutukseen.